Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:25 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drumuri pietruite după inundaţiile de anul trecut Administraţia locală de la Rasova investeşte în infrastructură şi agricultură

ro

17 Apr, 2014 00:00 2174 Marime text
Urmele dezastrelor naturale petrecute în vara anului trecut încep să se estompeze în comuna constănţeană Rasova. Atunci, în luna lui Cuptor, cerul şi-a descărcat furia asupra rasovenilor, iar Dunărea a măturat agoniseala de-o viaţă a multor oameni, în urma apelor rămânând atunci pagube enorme, greu de acoperit din buzunarul strâmtorat al comunei. Acum însă, la mai puţin de un an de când drumurile comunei au fost măturate de ape, autorităţile locale spun că în cel mai scurt timp toate căile de acces avariate atunci vor fi reabilitate complet. „Avem în curs de derulare un program care prevede pietruirea şi închiderea totală a drumurilor, atât a celor din satul Cochirleni, care a fost cel mai grav avariat la inundaţii, cât şi a celor din Rasova“, a spus viceprimarul comunei Rasova, Dorel Alexandru. Potrivit bilanţului, după inundaţii, 13 kilometri de drum au fost grav afectaţi de viituri, iar mai multe hectare de culturi agricole au fost acoperite de ape. „Am reuşit să desecăm balta de la Cochirleni, atât ceea ce a fost în proprietatea Primăriei, cât şi a localnicilor. Din cauza inundaţiilor, a zăpezii, devenise impracticabilă pentru agricultură. De asemenea, am depus la Guvern un proiect prin care să realizăm scurgerea gravitaţională şi să facem staţia de pompare de la Cochirleni“, a mai spus Dorel Alexandru, cel care are acum în mâini frâiele conducerii comunei, după demisia primarului Mihalache Neamţu, de la începutul anului.
De asemenea, el a mai declarat: „Am început demersurile pentru începerea lucrărilor la reţeaua de canalizare şi staţia de epurare de la Rasova, lucrare pe care o va realiza firma din Năvodari care a câştigat licitaţia. În cel mai scurt timp, probabil după alegeri, vom trece la executarea lucrărilor de construcţie a canalizărilor pentru apele reziduale. Valoarea contractului este de peste 4.300.000 de lei“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii