Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dragobetele, sărbătorit la Cumpăna

ro

23 Feb, 2017 09:43 1822 Marime text

Consiliul Local al comunei Cumpăna, judeţul Constanţa, reprezentat legal prin persoana primarului,  Mariana Gâju, avându-l alături pe Maestrul Liviu Manolache, locuitor al comunei Cumpăna, organizează cu prilejul Sărbătorii tinereţii şi a iubirii – Dragobetele,  în ziua de vineri, 24 februarie 2017, ora 17.00, spectacolul folcloric intitulat „De Dragobete - Iubeşte Româneşte!”
 
Începând cu ora 17.00,  în sala de spectacole a Casei de Cultură din Cumpăna,  va avea loc un minunat spectacol  susţinut de membrii Ansamblului Folcloric „Muguraşii Cumpenei”, Şcoala de Dans  Laura Bogorodea, Şcoala de „Balet Nicolae Spirescu”, Ansamblul „Kardelen”,  alături de soliştii Cătălin Câmpanu, Ştefania Luzinschi şi Elena Iordan.

Vor mai urca pe scenă Ileana Şipoteanu, Mirela Pană, Emilia Plătică, Ionuţ Dulgheriu. Spectatorii se vor bucura de un regal artistic, într-un spectacol plin de emoție, de sensibilitate şi candoare.
În cadrul acestui spectacol va avea loc un eveniment caritabil intitulat „Iubeşte româneşte! - Mărţişor pentru Luiza”, eveniment ce este dedicat Luizei, elevă a Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”, în clasa a V-a, care se află într-o luptă nedreaptă cu o boală necruţătoare.

Locuitorii comunei Cumpăna sunt buni români, care respectă cu sfinţenie tradiţiile româneşti. De aceea, această sărbătoare, la fel ca şi alte evenimente, este bine primită de localnici. Am organizat această petrecere pentru a reaminti tinerilor de origini. De Dragobete, cuplurile tinere şi vârstnice se întâlnesc pentru ca iubirea lor să ţină tot anul, precum a păsărilor ce se “logodesc” în această zi, pentru a omagia perpetuarea vieţii pe pământ, pentru păstrarea vie a dragostei unul faţă de celălalt şi a dragostei faţă de semeni. Suntem convinşi că, indiferent de vârstă, sufletul rămâne veşnic tânăr şi îndrăgostit, motiv pentru care locuitorii comunei Cumpăna au fost alături de noi pentru a sărbători împreună dragostea, cel mai sublim sentiment al omului”, precizează Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii