Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:41 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Distracţie şi voie bună la Zilele Oraşului Ovidiu şi la Festivalul „Elena Roizen"

ro

28 May, 2012 01:13 3717 Marime text
cap_7.jpgCea de-a cincea ediţie a Festivalului Cântecului Popular Dobrogean „Elena Roizen" şi cea de-a patra ediţie a Zilelor Oraşului Ovidiu s-au desfăşurat în acest week-end.

Cele două evenimente, care transformă oraşul Ovidiu într-unul dintre principalele puncte de atracţie de la malul mării, au avut anul acesta cel puţin aceeaşi amploare ca şi în trecut. Peste 5.000 de persoane au participat la sărbătoare. Amintim că, în anul 2009, primarul Dumitru Bocai a iniţiat o hotărâre de Consiliu Local prin care a stabilit ca dată pentru festival şi pentru zilele oraşului ultimul week-end din luna mai. Astfel, prin datarea lor, evenimentele au, pe lângă meritul omagial, un alt merit la fel de important: acela de a atrage turişti pe litoral.

Au concertat Ştefan Bănică Jr. şi trupa Holograf

Ambele evenimente au fost organizate de Primăria Ovidiu şi de Centrul Cultural din localitate. „Organizarea celor două evenimente a devenit o tradiţie pentru oraşul Ovidiu şi un prilej pentru locuitorii din Ovidiu să se întâlnească cu vedetele preferate, pe care nu au avut şansa să le vadă decât la televizor", a declarat primarul Dumitru Bocai. Sâmbătă, Zilele Oraşului s-au încheiat cu un extraordinar concert al trupei Holograf, iar duminică seara a fost în mijlocul oamenilor reputatul interpret Ştefan Bănică Jr. În cele două zile de week-end, petrecerea a început de la ora 12.00, în spaţiul special amenajat de autoritatea locală în vecinătatea Centrului Cultural din oraş. Spectacolele au debutat cu momente artistice susţinute de prichindeii de la grădiniţele Zig-Zag şi Licurici. De asemenea, din anul 2009, luptele tradiţionale tătăreşti denumite Kureş au fost nelipsite de la sărbătoare, publicul fiind invitat să asiste din nou la acestea, duminică, de la ora 13.00, în incinta Complexului Sportiv Ovidiu. Au mai urcat pe scenă pentru a sărbători alături de localnici ansamblurile folclorice din oraş - Muguraşii şi Dobrogeanca, dar şi trupele Eleven, Vivi & Band, Dany S Dancers Junior, Steluţele Mării şi Bambini. Copiii de la Clubul Amicii au pregătit şi ei un moment special. Au mai concertat Rina, Letiţia Boroi - câştigătoarea Trofeului „Elena Roizen" în 2011, Alexandru Brădăţan, Stelu Enache, Mircea Cazan şi Ionuţ Galani.

Festivalul „Elena Roizen" şi-a desemnat câştigătorii

Ovidiu_2.jpg

Anul acesta, Festivalul-concurs „Elena Roizen" a fost programat să se desfăşoare sâmbătă, de la ora 18.00 la ora 20.00. Duminică, de la aceeaşi oră, a avut loc Gala Laureaţilor. Au participat la concurs 24 de interpreţi de muzică populară din toată ţara, după cum urmează: cinci din Constanţa, cinci din Tulcea, cinci din Bistriţa, trei din Suceava, unul din Argeş, unul din Braşov, unul din Sălaj, unul din Maramureş, unul din Covasna, unul din Mehedinţi. Cel mai bun dintre cei mai buni interpreţi, Dumitru Gabriel Marinel, din Argeş, a dobândit Marele Premiu, în valoare de 2.000 de lei. De asemenea, concurenta clasată pe locul I, Lavinia Cosmina Buru, din Timişoara, a fost răsplătită cu suma de 1.500 de lei. Pentru locul II a fost prevăzut un premiu în cuantum de 1.000 de lei. Aceasta i-a revenit lui Petrică Victor Lehaci din Suceava. Pe locul III s-a clasat Oana Alexandra Chindriş, din Maramureş. Concurenta a fost răsplătită cu suma de 800 de lei. De asemenea, au fost acordate şi două menţiuni în cuantum de 500 de lei. Acestea au fot înmânate lui Carmen Nicoleta Olaru din Braşov şi Victoriei Moisil din Bistriţa. Încă de la debut, în afară de distincţiile anterior menţionate, în cadrul festivalului au existat şi următoarele patru premii: Premiul Radio Constanţa, Premiul Radio Neptun, Premiul Juriului şi Premiul Familiei Roizen. Premiul Radio Constanţa i-a revenit Ioanei Gârsta din Covasna, iar premiul Radio Neptun - Cameliei Ursache din Suceava. Cele două concurente au primit câte 200 lei. Premiul Juriului, în valoare de 300 de lei a fost acordat Narcisei Mădălina Bălanu din Mehedinţi. Nu în ultimul rând, premiul Familiei Roizen, în cuantum de 500 de lei, a fost câştigat de Adriana Georgiana Zosica, din Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dana 28 May, 2012 11:43 A fost minunat! Cu adevarat am simtit ca suntem in sarbatoare. Multumim domnule primar, ne rugam sa castigati tot dvs alegerile ca daca nu o sa avem ca si conducator un incompetent, avar si cu cas la gura.