Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directorul adjunct al RATC, strigăt disperat de ajutor „Este timpul ca şi Primăria să îşi facă datoria faţă de noi“

ro

05 Jun, 2015 00:00 2657 Marime text
Dumitru Coiciu, directorul adjunct al RATC, a anunţat, ieri, în contextul unei conferinţe de presă susţinute în autobuzul electric ce se află în aceste zile în probe la Constanţa, că regia se confruntă cu probleme financiare grave.

Potrivit numărului 2 în RATC, regia mai are bani pentru funcţionare doar pentru trei luni. Mai mult, acesta a precizat că, în ultimele două luni, angajaţii şi-au primit salariile cu banii primiţi de la sindicat, „care nu are nicio obligaţie de a achita salariile noastre“, menţionează acesta.
 
Potrivit lui Coiciu, RATC Constanţa se confruntă cu pierderi financiare foarte mari. El a precizat că una dintre cauzele problemelor financiare este măsura adoptată de regie în urmă cu doi ani, când preţul biletelor a fost scăzut de la 1,75 de lei / călătorie la 1,5 lei / călătorie. „ Am avut pierderi de 30 de miliarde (n.r. lei vechi). Din punctul meu de vedere, a fost o măsură proastă. Pentru că nu am scăzut preţul biletelor ca să vindem mai mult transport. Este o aberaţie. Am fost singura regie din toată ţara care a făcut asta“, a declarat acesta.
 
O altă problemă semnalată de Coiciu o reprezintă subvenţiile pe care Primăria Constanţa le acordă pensionarilor ce beneficiază de facilităţile de transport. „Primăria Constanţa ar trebui să crească subvenţia acordată RATC şi care, în prezent, este de doar 50 de lei. Ar fi necesar să fie făcută cel puţin 70 de lei / persoană pentru a acoperi aceste nevoi ale regiei“, spune Dumitru Coiciu. „Noi ne-am făcut datoria faţă de Primărie, acum este timpul ca şi Primăria să îşi facă datoria faţă de noi. Trebuie să ne ajute şi pe noi să trecem de acest impas, pentru că altfel riscăm să ajungem în situaţia RADET-ului, care se află în pragul dezastrului. Doar Primăria şi Consiliul Local pot să ne acorde acum o mână de ajutor, de care avem nevoie“, a declarat Coiciu. El a mai spus că o soluţie ar fi ca administraţia publică locală să încheie cu RATC un contract de prestări servicii, dar ideal ar fi şi revenirea la vechiul tarif de 1,75 lei/ pentru fiecare călătorie.
 
Cât despre problemele pe care regia le avea în trecut cu cei de la Casa Judeţeană de Pensii, Coiciu a declarat că toate litigiile au fost stinse. „I-am bătut măr. Adică am avut şapte dosare în instanţă cu ei, pe toate şapte le-am câştigat“, a spus acesta.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mihai 06 Jun, 2015 07:18 De la 1,75 la 1,5. Clar. Oricum, biletele ar trebui sa fie mai ieftine iar paza in autobuze mai intensa.