Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:47 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Ziua Dobrogei, la Grădina s-a petrecut aşa cum se cuvine. O nouă troiţă a fost sfinţită la Cheia

ro

17 Nov, 2015 00:00 3755 Marime text


Ziua Dobrogei a fost un prilej de mare sărbătoare pentru locuitorii din comuna Grădina. Sâmbătă, 14 noiembrie, atunci când Ziua Dobrogei a fost marcată pentru prima dată în mod oficial, în satul Cheia, arondat comunei Grădina, sărbătoarea a fost una cu dublă însemnătate. „Din cele mai vechi timpuri, Cheile Dobrogei sunt străbătute de un izvor, izvor despre care nu ştiu însă foarte mulţi. El a mai fost reabilitat în 2005, însă nu a fost foarte bine pus în valoare“, a declarat primarul Gabriela Iacobici.

 
După ce a fost reabilitat din fonduri publice, aleşii locali au decis să semnalizeze mai bine acest izvor. „Am decis să amplasăm aici o troiţă din lemn, sculptată, pe care am comandat-o cu ceva timp în urmă. Am dat o hotărâre de Consiliu Local pe care am pus-o acum în aplicare. Sâmbătă am făcut o slujbă de sfinţire atât a troiţei, cât şi a izvorului. Au fost peste 200 de persoane din Cheia şi a fost o bucurie să celebrăm acest moment împreună. Orice sărbătoare ne aduce mai aproape unii de alţii şi ne face să fim mai uniţi, mai buni, mai români“, a declarat primarul Gabriela Iacobici, pentru ZIUA de Constanţa.


 
După momentul solemn în care preotul a sfinţit troiţa şi izvorul, pentru toţi consătenii, petrecerea de Ziua Dobrogei s-a mutat la Căminul cultural. „Am făcut un spectacol foarte frumos, în care am pus în valoare toate obiceiurile dobrogene, un spectacol al multiculturalităţii, al bunei convieţuiri. Dansurile turceşti şi tătăreşti s-au împletit frumos cu cele dobrogene sau armâneşti, pentru că noi, în Dobrogea, asta ştim să facem: să trăim ca fraţii“, a adăugat şefa autorităţii publice locale de la Grădina.


 
De la un astfel de eveniment nu putea lipsi tocmai plăcinta dobrogeană, care s-a aflat pe mesele invitaţilor şi din care au gustat cu toţii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii