Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:39 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel Constanţa a suspendat procesul lui Cristinel Dragomir cu ANI Vicepreşedintele CJC i-a făcut o plângere la Parchet unui fost ofiţer de poliţie (documente)

ro

21 Apr, 2015 00:00 3202 Marime text
Ieri, judecătoarea Ramona Poppa, din cadrul Curţii de Apel Constanţa, a suspendat procesul lui Nicolae Cristinel Dragomir, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, cu Agenţia Naţională de Integritate. Decizia este valabilă până la soluţionarea definitivă a dosarului nr. 16415/P/2014 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Potrivit vicepreşedintelui Cristinel Dragomir, procesul a fost suspendat din cauza unei plângeri. „Este vorba despre o plângere pe care am făcut-o împotriva inspectorului de integritate. Este o plângere făcută mai demult, dar probabil că acum judecătoarea a primit noi informaţii şi s-a reluat procesul. Din cauza acestei plângeri a fost suspendat procesul. Inspectorul de integritate se numeşte Romică Dinică“, a declarat Cristinel Dragomir pentru ZIUA de Constanţa.

Dragomir şi Cazare la mare

Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, conform inspectorilor de integritate, Nicolae Cristinel Dragomir s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 23 iunie 2008 - 15 ianuarie 2010. Iniţial, cauza a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Constanţa, la data de 4 februarie, iar pe data de 8 aprilie, Radu Comşa, preşedintele Completului de judecată CA 1, a declinat cauza spre soluţionare Curţii Apel Constanţa. Potrivit ANI, vicepreşedintele CJC „a deţinut, simultan, funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi calitatea de administrator la SC Cazare la mare SRL“. „Astfel, Dragomir Nicolae Cristinel nu a respectat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora «funcţia de vicepreşedinte de consiliu judeţean este incompatibilă cu funcţia de [...] administrator [...] la societăţile comerciale [...]»“, au conchis reprezentanţii ANI.

Fost ofiţer de poliţie, actualmente inspector de integritate

Cine este însă inspectorul de integritate căruia Cristinel Dragomir i-a făcut acea plângere la Parchet din cauza căreia ar fi fost suspendat procesul? Inspectorul de integritate Romică Dinică se pare că a fost angajat la Agenţia Naţională de Integritate la începutul anului 2009. Potrivit documentelor oficiale, Romică Dinică a ales să-şi continue activitatea după ce s-a pensionat. Acesta a fost ofiţer de poliţie la Secţia 6 a Direcţiei Generale de Poliţie a municipiului Bucureşti. Din declaraţia sa de avere din iunie 2009 reieşea că este beneficiar al unei pensii MAI de 3.267 de lei și că înainte a încasat un venit total de 55.101 lei ca ofiţer de poliţie. Potrivit declaraţiei de avere aferente anului fiscal 2013, Romică Dinică, inspectorul de integritate căruia Dragomir susţine că i-a făcut o plângere la Parchet, deţine în judeţul Giurgiu două terenuri, unul agricol, de 12.900 de metri pătraţi (2008), şi altul intravilan, de 899 de metri pătraţi, cumpărat alături de soţie înainte de Revoluţie. Acesta mai are o casă de vacanţă cumpărată la Giurgiu în 1988 alături de soţie, în suprafaţă de 120 de metri pătraţi, un apartament în capitală, din 1991, în suprafaţă de 64 de metri pătraţi, şi o casă de locuit în Giurgiu, în suprafaţă de 100 de metri pătraţi, construită în regie proprie în anul 2014. Acesta declară că deține şi două autoturisme marca Dacia, unul fabricat în 2003 şi altul din 2005. Nu în ultimul rând, inspectorul de integritate are şi un debit la ING Bank, în sumă de 20.033.57de lei, contractat în 2011 şi scadent în 2016. A încasat, în anul anterior completării declaraţiei de avere, 70.080 de lei, în calitate de inspector de integritate, în timp ce soţia, cadru didactic, a avut un venit de 16.200 de lei. Alte categorii de venituri nu mai apar însă în declaraţia de avere. Din declarația de interese, reiese faptul că Dinică deține calitatea de membru în sindicatul cadrelor militare disponibilizate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii