Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:25 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuplurile de aur au predat ștafeta generației tinere Familiile din Cumpăna, premiate chiar de actrița Rodica Popescu Bitănescu (galerie foto)

ro

16 May, 2013 00:00 3066 Marime text
Ca în fiecare an, cuplurile de aur și viitoarele familii au fost premiate la Cumpăna de Ziua Familiei. Evenimentul a avut loc ieri la Casa de Cultură din localitate. Surpriza cea mai mare din acest an pentru familii a fost aceea de a primi premiile chiar de la marea actriță a teatrului românesc, Rodica Popescu Bitănescu, care nu se afla întâmplător la Cumpăna, ci tocmai pentru a le face o altă surpriză invitaților. Mai precis, după premiere, pentru cumpăneni a fost pus în scenă spectacolul „O comedie romantică”, piesă scrisă şi regizată de marea artistă Rodica Popescu Bitănescu şi interpretată de Alexandru Hasnaş, Radu Solcanu, Iuliana Călinescu, Irina Cărămizaru şi Ioana Mărcoiu.
Printre invitaţii ediției din acest an s-au numărat fosta şefă a Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret, Elena Frâncu, directorul Casei de Pensii, Cristina Samoilă, directorul Teatrului de Operă şi Balet, Daniela Vlădescu, directorul Muzeului de Artă Populară, Maria Magiru, dar şi mama primarului Radu Mazăre, Gabriela Mazăre.
Cinci cupluri care împlinesc 50 de ani de la căsătoria oficiată în comuna Cumpăna, dar şi şapte viitoare familii au fost prezente la evenimentul organizat de Primăria şi Consiliul Local Cumpăna. Primarul Mariana Gâju și actrița Rodica Popescu Bitănescu au felicitat toate cuplurile și le-au oferit daruri simbolice, dar și diplome, ciocnind la final de eveniment un pahar de șampanie cu fiecare membru al familiilor premiate.
Elena Frâncu, cetățean de onoare al localității, a oferit din pensia sa o diurnă celui mai vârstnic cuplu, format din Marin și Rada Paraschiv.
Și gospodinele recent întoarse de la Zilele Satului Românesc, eveniment organizat la Cluj-Napoca, au fost ieri premiate. Acestea i-au încântat pe clujeni cu bucate alese specifice tuturor etniilor din zona Dobrogei în cadrul festivalului desfășurat în perioada 10-12 mai.
„Este cea de-a cincea ediție a Zilei Internaționale a Familiilor sărbătorită la Cumpăna de către administrația publică locală, în special de Serviciul de Stare Civilă din cadrul Primăriei Cumpăna. Este cel mai emoționant moment, parcă este o predare a ștafetei de către familii generațiilor tinere. Crezul «Credință, Cinste, Demnitate, Cumințenie»  în ceea ce înseamnă viața de cuplu i-au ghidat pe acești oameni să depășească timp de 50 de ani momentele grele ale vieții și să poată să ajungă să serbeze nunta de aur alături de viitoarele cupluri”, a precizat, ieri, primarul ec. Mariana Gâju, care a ținut să le mulțumească pentru prezența la eveniment și familiilor reprezentative pentru localitate care au susținut întotdeauna activitățile de promovare a comunei Cumpăna.

Iată cine sunt familiile premiate ieri la Cumpăna:

Familii care au împlinit 50 de ani de la căsătorie

Trandafir Ionel și Ioana
Cruce Constantin și Ecaterina
Paraschiv Marin și Rada
Luchenciuc Leon și Elena
Stere Constantin și Georgeta

Viitoare familii

Ită Florinel și Ciobotaru Viorica
Dumitru George și Ghilac Elena
Tănase Florin și Chirilă Cristina
Cristea Laurențiu și Varcalin Claudia Florentina
Dan Adrian și Andreea
Spiridon Adrian și Gâju Daniela-Elena
Grădinariu Marius și Chiriță Alina
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii