Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:20 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum vor fi vândute ultimele locuinţe pentru tineri Mazăre-„Racu e speriat de DNA mai tare decât de bombe"

ro

06 Sep, 2012 01:00 3517 Marime text
locuinte_tineri_-_locuinte_pentru_tineri.jpgConsiliul Local Municipal Constanţa a adoptat, în şedinţa ordinară de ieri, un proiect de hotărâre prin care constructorii implicaţi în „Programul de locuinţe ieftine pentru tineri destinate cumpărării, zona Baba Novac" au posibilitatea de a vinde la liber locuinţele rămase necontractate.

Potrivit declaraţiilor primarului municipiului Constanţa, Radu Mazăre, din totalul de 1.044 de locuinţe pentru tineri din Baba Novac au fost ocupate aproximativ 95%. Numărul apartamentelor nevândute ar fi, susţine edilul şef, de peste 60. Este vorba, conform spuselor lui Mazăre, de apartamentele cu suprafeţe mari. Caracterizând şi de această dată proiectul locuinţelor pentru tineri drept un succes, primarul a explicat cărui fapt s-ar datora ultimele apartamente nevândute. Astfel, el e declarat că proiectul a fost demarat în perioada boom-ului imobiliar or, în prezent, nu se mai poate vorbi despre aşa ceva, tinerii nemaiavând posibilitatea de a contracta credite bancare la fel de uşor ca în perioada anterioară crizei. „Suntem în situaţia în care s-au terminat listele de tineri şi ei (n.r. - investitorii) nu mai au cereri de cumpărat. Ne-au zis «lăsaţi-ne să le vindem la liber pe piaţă sau, dacă nu, luaţi-le voi».

Foarte interesant, şeful administraţiei publice locale a declarat că partea a doua a proiectului, respectiv aceea în care se precizează „condiţionat de restituirea către municipiul Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa a sumelor de bani investite de acestea corespunzător fiecărei unităţi locative" îi aparţine lui Constantin Racu, directorul Direcţiei Administraţie Publică Locală din cadrul Primăriei Constanţa: „Partea a doua e făcută de Racu, care e mai speriat de procurori decât de bombe. E mai speriat de DNA decât de bombe".

Mazăre a menţionat că municipalitatea nu îşi permite acum să achiziţioneze locuinţele rămase nevîndute şi despre care Ion Marica, directorul executiv al Direcţiei Tehnic Achiziţii din Primărie, susţine că se vor apropia de 100.

Mazăre pune condiţii

Una dintre condiţiile puse ieri în cadrul acestui proiect de hotărâre a fost formulată de primarul Mazăre: „Aş pune o condiţie. Cei care le cumpără să fie constănţeni. Punctul meu de vedere ăsta e".

Totuşi, proiectul a fost votat cu următoarea condiţie: vânzarea locuinţelor numai către persoanele care au domiciliul şi/sau locul de muncă în Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii