Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum se va calcula, în 2013, taxa de habitat plătită de constănţeni

ro

21 Jan, 2013 22:12 4239 Marime text
De la 1 ianuarie, constănţenii vor plăti o taxă de habitat mai mare. Hotărârea a fost luată ieri, în şedinţa Consiliului Local Municipal (CLM) Constanţa, cu 20 de voturi „pentru" şi patru abţineri (liberalii Ana Marcu şi Radu Matei şi democrat liberalii Sorina Tuşa şi Iustin Fabian Roman s-au abţinut). Potrivit hotărârii CLM, subvenţia suportată până acum de administraţia publică locală pentru această taxă va fi diminuată. Cei care au venitul net pe membru de familie de la 0 la 310 lei vor plăti tot 3 lei. Constănţenii al căror venit se încadrează între 310 şi 540 de lei pe membru de familie vor achita 4 lei, în vreme ce aceia care au un venit între 541 şi 900 de lei vor plăti o taxă de habitat de 5 lei pe lună. Constănţenii cu venituri între 901 şi 1300 de lei pe membru de familie vor achita, pentru gunoi, 8 lei. Nu mai puţin important, cei cu venituri de peste 1.300 de lei vor plăti 10 lei lunar.

În principiu, în stabilirea cuantumului taxei de habitat se aplică aceleaşi criterii luate în calcul în acordarea subvenţiei pentru energia termică. Ieri, însă, primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a recunoscut că o parte dintre aceste criterii sunt absurde, fapt pentru care unele vor fi eliminate. Un astfel de exemplu este criteriul care presupunea că dacă ai un cont bancar de 3.000 de lei nu poţi beneficia de ajutorul pentru încălzire. Aşa cum a admis şi edilul şef, ar fi absurd ca o familie de vârstnici să nu beneficieze de subvenţie pentru că are un cont de 3.000 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Taxa inechitabila 24 Jan, 2014 17:36 Taxa de habitat (gunoi) nu poate fi calculata dupa venitul fiecaruia. Taxa asta se presteaza in fucntie de cat gunoi ai produs! Ai mult gunoi, platesti mult. Au putin gunoi, platesti putin. Legile economice nu-ti dau voie sa taxezi un om dupa avere. Ci dupa serviciul prestat. In cazul pretului la gigacalorie, Primaria poate sa ofere ajutor dupa cum ii taie capul. Ei decid cine si cum primeste pomeni de la bugetul local. Dar in cazul gunoiului, ei nu pot taxa sertviciul facut cetatenilor, diferentiat. Este o grava incalcare a principiilor de baza ale economiei de piata!
  • Taxa URIASA 03 Feb, 2013 18:06 Toata presa manca cu polonicul ca "in Constanta nu vor creste taxele". Nu inteleg cum vine asta, dar eu platesc dublu fata de anul trecut! Noi, cetatenii devenim sclavii unor functionari rupti de realitatile si necesitatile noastre. In loc sa se dea amenzi la cei care arunca hartii pe jos, tigari, peturi din masini etc ei incarca oamenii! Din partea mea adio cu aruncatul gunouilui la ghena: pe strada cu el! La atatia bani ar trebui sa vina si mi-l ridice primaria de la usa!Construim civilizatia!