Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:07 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum s-a pregătit localitatea Topalu pentru sărbătoare De la colinde şi cadouri până la tradiţionala pomană a porcului

ro

18 Dec, 2012 03:02 2396 Marime text
Topalu_Gheorghe_Murat.jpgSurprizele pentru localitate continuă la Topalu. Primarul Gheorghe Murat a anunţat că astăzi la ora 14.00 la Căminul Cultural din localitate cei 250 de copii vor primi cadourile de Crăciun pregătite de Consiliul Judeţean şi de Primăria şi de Consiliul Local Topalu. Mâine, prichindeii din localitate vor avea parte de aceeaşi surpriză şi cu siguranţă vor fi încântaţi să afle că Moş Crăciun le-a pregătit, pe lângă darurile pe care le vor găsi în dimineaţa de 25 decembrie sub bradul de Crăciun, şi cadouri la grădiniţă.

Primarul Gheorghe Murat susţine că inaugurarea festivităţilor dedicate sărbătorilor de iarnă a avut loc joi, 13 decembrie. În această zi, 350 de pensionari au primit cadouri, iar primarul a oficiat trei cununii de aur. Gheorghe Murat a ciocnit un pahar de şampanie cu cele trei cupluri care au împlinit jumătate de secol de la căsătorie. De la eveniment nu au lipsit tortul, cadourile, florile şi suma de 300 lei înmânată fiecărui cuplu în parte. Copiii de la şcoală au fost şi ei prezenţi la festivitate pentru a susţine un impresionant recital de colinde şi a anunţa sosirea sărbătorilor.

Sâmbătă, 22 decembrie, la Capidava, va avea loc tradiţionala pomană a porcului. Evenimentul se va desfăşura pentru prima dată la un complex de zece căsuţe amenajat recent de un constănţean. Primarul susţine că evenimentul organizat de constănţean va aduna aproximativ o sută de persoane. Cei ce vor participa la eveniment vor asista la o sumedenie de obiceiuri specifice sărbătorilor de iarnă. Momentul va fi însoţit de un recital de colinde.

Proiecte pentru 2013

Primarul Gheorghe Murat îşi doreşte ca în 2013 să fie aprobat proiectului privind reabilitarea Cetăţii Capidava, care cuprinde şi construirea unui muzeu arheologic şi a unui port turistic. În acest sens, se intenţionează atragerea de fonduri europene cu sprijinul Consiliului Judeţean. De asemenea, şeful autorităţii locale speră să reuşească să atragă fonduri de la Guvern sau Consiliul Judeţean pentru asfaltarea a 5 kilometri de drum. Aceasta porţiune este din piatră şi a fost acoperită cu o emulsie bituminoasă prin intermediul programului SAPARD, şi potrivit primarului drumul a început să se deterioreze.

Gheorghe Murat crede că anul viitor vor fi montate în comună şi cele 55 de turbine eoliene. Acest lucru înseamnă că se vor atrage fonduri suplimentare la bugetul local, a apreciat primarul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii