Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum arată averea lui Ioan Mărcuş, consilierul judeţean care administrează patru firme (documente)

ro

27 Aug, 2012 00:59 10156 Marime text
avere_marcus_Ioan_Marcus.jpgPe site-ul Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) au fost publicate declaraţiile de avere şi de interese ale noilor consilieri judeţeni, aceia care vor lua, în mandatul 2012 - 2016, cele mai importante decizii pentru judeţ.

Cotidianul ZIUA de Constanţa va publica, în ordinea alfabeticã a numelui de familie (aşa cum apar documentele şi pe site-ul CJC), declaraţiile de avere şi de interese ale tuturor consilierilor judeţeni, declaraţii care pot fi accesate pe site-ul www.ziuaconstanta.ro.

Casă în judeţul Covasna

Conform declaraţiei de avere postate pe site-ul Consiliului Judeţean Constanţa, consilierul USL Ioan Mărcuş deţine un teren intravilan în comuna constănţeană Limanu, teren în suprafaţă de 500 (unitatea de măsură nu e specificată, dar cel mai probabil este vorba de metri pătraţi), dobândit în 2005, prin cumpărare.

În capitolul „Clădiri" al declaraţiei de avere figurează o casă de locuit de 180 (ca şi în cazul terenului, unitatea de măsură nu e precizată) în Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, dobândită în 2003, prin cumpărare. Acesteia i se adaugă un spaţiu comercial/de producţie în Moşneni, dobândit în 2008, prin cumpărare.

Consilier vechi în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, Ioan Mărcuş nu deţine, potrivit declaraţiei de avere, un autoturism şi nici bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural naţional sau universal, a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro.

În rubrica „Active financiare", la capitolul „Conturi şi depozite bancare" din declaraţia de avere a lui Mărcuş nu figurează nimic. Consilierul judeţean a acordat însă un împrumut în nume personal societăţii Marcus Uranus SRL, împrumut în valoare de 145.000 de lei. Ioan Mărcuş nu are datorii.

Venituri din dividende

În ceea ce priveşte veniturile sale, Ioan Mărcuş a încasat, în calitate de consilier judeţean, un venit anual de 9.922, în vreme ce în calitate de angajat al Marcus Uranus SRL a avut un venit de 6.924. Precizăm că moneda nu e menţionată, dar e vorba, cel mai probabil, de lei.

În declaraţia de avere a consilierului social-democrat regăsim, de asemenea, venituri din alte surse. Este vorba despre dividende de la Marcus Uranus SRL - 429.240, de la Sport Turism SRL - 283.290, de la Marova SRL - 115.310, precum şi de la Met Marker SRL - 132.000. Moneda nu e specificată în declaraţia consilierului judeţean.

Ce firme administrează Mărcuş

Din declaraţia de interese a consilierului judeţean reiese că este asociat în Marcus Uranus SRL, în Sport Turism SRL, în Marova SRL, precum şi în Met Market SRL. Totodată, el este administratorul acestor societăţi.

În declaraţie e menţionat faptul că „persoana fizică Mărcuş Ioan nu are în derulare contracte". Cu toate acestea, una dintre firmele administrate de el, anume Sport Turism SRL, a derulat de-a lungul timpului mai multe contracte cu Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa. Mai mult, societăţii Sport Turism SRL i-a fost atribuit pe 22 iunie 2012, în urma unei licitaţii, contractul pentru „Serviciul de tăiere, toaletare şi tăiere de corecţie arbori pe zona I II (n.r. Inel II) din mun. Constanţa". Autoritatea contractantă este Primăria municipiului Constanţa.

Mărcuş este membru în Comitetul Executiv al PSD Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii