Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Creşterile salariale impun majorări de tarife la Direcţia de Pază a Judeţului Constanţa

ro

16 Aug, 2016 00:00 3034 Marime text
 

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Marius Horia Țuţuianu, a iniţiat un proiect de hotărâre privind aprobarea tarifului pentru serviciile de pază prestate de Direcţia de Pază a Judeţului (DPJ) Constanţa la obiectivele de interes judeţean. Demersul şefului CJC survine ca urmare a unui raport înaintat de directorul general al DPJ Constanţa, Titi Lucian Giurcă, încă din data de 29 iulie anul curent. În document, Giurcă menţionează faptul că, urmare a Hotărârii de Guvern nr. 101 din 30 decembrie 2015, pentru stabilirea salariului de bază minim brut garantat în plată, prin care s-a stabilit ca de la 1 mai anul curent salariul minim brut să fie de 1.250 de lei, pentru un program complet de lucru de 169,333 de ore în medie/lunar, reprezentând 7,382 de lei/oră, „instituţia noastră a fost obligată să majoreze salariile agenţilor de securitate, fapt ce a condus la creşterea cheltuielilor pentru salarii“.

În contextul survenit, directorul general al DPJ Constanţa a solicitat ca tariful pentru serviciile de pază prestate de direcţie la obiectivele de interes judeţean să fie stabilit la 12,04 lei/oră/agent de securitate.
 
Precizăm că Direcţia de Pază a Judeţului Constanţa s-a înfiinţat prin HCJC nr. 251/2005, ca serviciu public de interes judeţean cu finanţare integrală din venituri extrabugetare şi este în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii