Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţenii sunt ostili introducerii unei taxe… de siguranţă

ro

02 Nov, 2016 00:00 1985 Marime text
Săptămâna trecută, cotidianul ZIUA de Constanţa a propus cititorilor un sondaj de opinie privind oportunitatea introducerii, la propunerea primarului Decebal Făgădău, a unei taxe… de siguranţă, sau cum se va numi ea. Potrivit edilului-şef, taxa se va aplica, în primă etapă, agenţilor economici, iar sumele colectate ar urma să fie alocate pentru achiziţionarea şi montarea unui sistem video la nivelul municipiului Constanţa. Deşi sondajul s-a încheiat, reacţiile oamenilor privind posibila introducere a unei taxe de siguranţă continuă să apară pe Facebook. Vă prezentăm în continuare câteva dintre opiniile cetăţenilor pro sau contra.
 
Rodica: „Dacă este în folosul cetăţeanului, da! Şi atunci când criticăm, să punem în taler şi ceea ce am făcut noi, pentru noi, ca o comunitate. Oraşul nu este numai al primarului, este şi al nostru! Să ne facem datoria! Mai puţin zgomot şi mai multă implicare!“
 
George: „Să explicaţi constănţenilor ce aţi făcut cu taxa de linişte încasată până acum, şi apoi să propuneţi altă taxă“.
 
Antonica: „Mai bine ar monitoriza oraşul, să pună camere pe străzile principale, şi apoi mai vorbim, aşa ar vedea şi poliţia ce haos este în oraş“.
 
Maria: „Atâta poate Făgădău, să mai pună o taxă. Să explice ce va face cu banii pe care-i va încasa? Ce s-a făcut cu banii încasaţi din taxa de linişte?“
 
Victor: „Nu avem nevoie de alte taxe, domnule Făgădău!“
 
Laurenţiu: „Orice taxă ascunde interese! Avem o grămadă de instituţii destul de bine plătite să-şi facă treaba!“
 
Elena: „«Taxa de şmecher», cât mai multe taxe, şmecherii din partide trebuie să trăiască bine. Împrumuturi pentru gigacalorie etc. şi pe toate le plăteşte cu vârf şi îndesat constănţeanul. Bravo. Perfect”.
 
Bogdan: „Taxele de staţiune, BARIERA MAMAIA, taxa de linişte şi altele au adus oraşul în ruină. S-au luat banii şi s-au băgat în buzunare şi la partidul susţinător şi vreţi din nou bani, când Constituţia garantează aceste lucruri!“
 
Anicuţa: „Încă o taxă ca şi cea de linişte? Iar nu au bani? Peste tot avem firme de pază care doar stau... Acum mai punem nişte paznici să ne păzească ce? Camerele de filmat ale sediilor firmelor? Sau ce? Domnule primar, dovediţi ca sunteţi un bun cetăţean al acestui oraş punând la treaba firma de salubritate, să despută parcurile, zonele istorice etc., asta ca să nu se mai minuneze turiştii străini de «frumosul» nostru oraş!”
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gabi 02 Nov, 2016 14:09 Inca un atentat la intimitate