Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:14 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţenii sunt aşteptaţi în Piaţa Ovidiu. 98 de ani de la Marea Unire!

ro

30 Nov, 2016 00:00 3359 Marime text
Pe 1 Decembrie, sărbătorim Ziua Naţională, 98 de ani de la Marea Unire din 1918. Şi militarii constănţeni vor participa la ceremonia organizată în Piaţa Ovidiu cu ocazia celebrării Zilei Naţionale a României. Defilarea din acest an se anunţă a fi cea mai amplă ceremonie desfăşurată pe plan local din ultimii ani. Vor fi implicaţi peste 300 de militari din Forţele Navale, Terestre şi Aeriene, precum şi militari din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi ai ISU „Dobrogea”. La Constanţa, autorităţile au pregătit un program special pentru Ziua Naţională, care va începe la ora 9.00, cu depuneri de coroane în Cimitirul Eroilor, urmând ca, de la ora 11.00, manifestările să se mute în Piaţa Ovidiu, unde vor avea loc un concert susţinut de Muzica Militară a Forţelor Navale şi defilarea Gărzii de Onoare. 

Crosul Copiilor  

Potrivit prefectului Adrian Nicolaescu, tot cu ocazia Zilei Naţionale se va organiza Crosul Copiilor, startul urmând să se dea la Liceul de Informatică, de pe bulevardul Tomis, linia de finiş fiind stabilită în Piaţa Ovidiu.

Intrare gratuită la muzeele constănţene 

Pe 1 Decembrie, toate muzeele din Constanţa vor oferi acces gratuit vizitatorilor. Astfel, de Ziua Naţională a României puteţi vizita Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Muzeul de Artă, Muzeul de Artă Populară, Muzeul Marinei Române şi Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand 1“. Muzeele vor avea program de lucru normal.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii