Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:59 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantanoastra.ro Cine sunt părinţii „spirituali” ai Republicii Mazăre. Despre mărirea şi decăderea unui imperiu - Mazăre-Constantinescu-Strutinsky

ro

03 Mar, 2016 09:55 4594 Marime text
Trio-ul de aur al Constanţei, Mazăre-Constantinescu-Strutinsky, a fost sinonim, vreme de peste un deceniu, cu puterea absolută. Cei trei au făcut averi fabuloase, au dat afară ziarişti din sediul PSD atunci când aceştia nu le-au fost pe plac, au controlat presa locală, i-au invitat pe procurori să le… pupe posteriorul. S-au ales şi cu dosare penale. Au pozat în „arhanghelii” amărâţilor, precum şi-n victime ale „procurorilor băsişti”. Totul asumat, arogant, fără cenzură. Totul, într-o deplină manifestare a cultului personalităţii. Şi, nu mai puţin important, totul cu susţinerea greilor din PSD. A celor de la centru.

Mazăre, Constantinescu, Strutinsky au avut, timp de 14 ani, judeţul Constanţa în palmă. Au controlat primari, au influenţat politica de la malul mării. De cele mai multe ori, nu doar în PSD, ci şi în PNL şi fostul PDL. S-au bucurat însă de susţinerea liderilor centrali. A social-democraţilor cu notorietate şi influenţă. Miron Mitrea, Adrian Năstase, Victor Ponta. În plan local, defunctul deputat Corneliu Dida a fost cel care l-a consiliat pe Radu Mazăre, acum fost primar al municipiului Constanţa.

Cu alte cuvinte, ceea ce a rămas în mentalul colectiv drept „republica Mazăre” a avut, fără îndoială, nişte părinţi. Fondatori, spirituali. Nişte „băieţi deştepţi” care au susţinut, din umbră sau asumat, acest trio care, istoria recentă a demonstrat-o, s-a dovedit a nu fi, totuşi, invincibil.
Autor: Ada CODĂU
Articolul integral pe constantanoastra.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii