Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa Taxa de linişte, eliminată de aleşii locali?

ro

27 Dec, 2016 18:12 3786 Marime text
Consiliul Local Municipal Constanta se reuneşte mâine în şedinţă. Printre proiectele aflate pe ordinea de zi, se află şi cel privind stabilirea taxelor şi impozitelor locale.

La propunerea primarului Decebal Făgădău, agenţii economici din Constanţa şi Mamaia ar putea să nu mai plăteasca taxa de linişte, taxă care a fost, de altfel, eliminată definitv de Instanţă în luna septembrie a acestui an.

Dacă proiectul va fi votat şi va deveni hotărâre a Consiliului, şi alte taxe ar putea fi eliminate. Spre exemplu, persoanele fizice şi juridice nu vor mai fi obligate să plătească taxa de tramă stradală, dacă deţin autovehicule cu o greutate de până la 2,5 tone, inclusiv. Această taxă era plătită de constănţeni şi de firmele locale dacă deţineau autovehicule concepute pentru transportul mărfurilor şi le utilizau pe raza municipiului Constanţa. Reamintim că taxa de tramă stradală a fost anulată definitv în luna octombrie a acestui an de către Tribunalul Constanţa.

Dacă proiectul va fi aprobat de către aleşii locali, taxa de salubrizare va fi menţinută la cuantumul de 3 lei- persoană- pe lună. În plus, tariful de salubrizare va fi în continuare plătit de categoriile de persoane scutite de plata acestuia, întrucât aşa prevede proiectul de hotărâre. Acestea sunt: veteranii de război şi văduvele veteranilor de război care nu s-au recăsătorit, persoanele fizice prevăzute la art. 1 din Decretul-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, persoanele cu handicap.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Citeşte şi Aleşii locali decid mâine ce taxe şi impozite vor plăti constănţenii în 2017 (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii