Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:42 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şedinţă CLM Consiliul Local Constanţa retrage dreptul de administrare al RAEDPP asupra unor imobile (document)

ro

25 Jul, 2015 00:00 2589 Marime text
Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa se reuneşte vineri, 31 iulie, în şedinţă ordinară, eveniment pe a cărui ordine de zi figurează 42 de proiecte de hotărâre. Printre acestea, proiectul privind validarea în funcţia de consilier local a liberalei Raluca-Andreea Trandafir, după demisia din CLM a social-democratului Răducu Popescu, inspectorul şcolar general. Un alt proiect care va fi supus dezbaterii este cel legat de acordarea titlului de cetăţean de onoare tenismenului Horia Tecău.

Consilierii locali vor dezbate, de asemenea, un proiect de hotărâre referitor la rectificarea bugetului municipal pe 2015, dar şi un proiect privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2015 al Confort Urban.

În şedinţa de vineri, Consiliul Local va vota pentru încetarea mandatelor membrilor Consiliului de Administraţie al RADET Constanţa. Amintim că Decebal Făgădău, primarul interimar al municipiului Constanţa, a demis, în şedinţa CLM din 2 iunie, conducerea regiei, alături de CA. „Motivele principale pentru care am cerut demisia directorului general şi a întregului Consiliu de Administraţie sunt următoarele:

1. lipsa de transparenţă în relaţia cu clienţii;
2. un parcurs sinuos al procesului de debranşare;
3. lipsa unor reguli foarte clare şi ferme - în ce condiţii poţi să te debranşezi;
4. de recuperare a banilor de la principalii clienţi (asociaţiile de proprietari);
5. nu au ştiut să vină cu un plan coerent de redresare a companiei şi de transformare într-o societate prietenoasă;
6. structura de personal este încă una incorectă din punct de vedere al proporţionalităţii producţie - activităţi conexe.
Sunt suficiente motive, iar demisia dânşilor este o despărţire cu acordul părţilor“, a explicat Făgădău, la acel moment.
Tot în contextul evenimentului programat pe 31 iulie vor fi dezbătute proiecte privind radierea unor imobile din inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al municipiului Constanţa, referitoare la completarea şi actualizarea inventarului bunurilor care aparţin domeniului privat al municipiului Constanţa, precum şi la trecerea unor terenuri din domeniul public în domeniul privat al municipiului Constanţa.

Noul sediu al OCPI îşi trage curent 

Nu mai puţin important, pe ordinea de zi figurează un proiect ce prevede acordarea dreptului de superficie cu titlu gratuit în favoarea SC Enel Distribuţie Dobrogea SA asupra terenului situat în municipiul Constanţa, strada Mihai Viteazu, zona Parc Primărie, pentru racordarea electrică de interes public a sediului Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

Consilierii locali constănţeni vor dezbate, de asemenea, un proiect privind retragerea dreptul de administrare al RAEDPP asupra unor imobile, dar şi un proiect referitor la modificarea şi actualizarea unor suprafeţe de teren aflate în administrarea RAEDPP aferente obiectivelor „Pieţe”, situate în municipiul Constanţa.

Aprobarea vânzării prin negociere directă a unor bunuri imobile ce aparţin domeniului privat al municipiului Constanţa se află, şi ea, pe ordinea de zi a şedinţei CLM Constanţa, ca şi aprobarea proiectului tehnic revizuit pentru obiectivul de investiţii „Construire parcare multietajată P+7E+T în staţiunea Mamaia, zona Cazinou Albatros” (inclusiv devizul general aferent).
Nu în ultimul rând, CLM Constanţa va dezbate un proiect de hotărâre privind modificarea HCL nr. 181/2012 privind aprobarea contractării unei finanţări rambursabile interne în valoare de 68.000.000 de lei.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii