Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Judeţean Constanţa trebuie să integreze hărţile de risc la inundaţii în planurile de urbanism

ro

29 Nov, 2016 00:00 2383 Marime text
În ultimul Colegiu Prefectural s-a prezentat procesul-verbal privind acţiunea de verificare a stării tehnice şi funcţionale a construcţiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor din judeţul Constanţa.
 
În cadrul acestei acţiuni, au fost examinate următoarele aspecte: modul în care au fost realizate măsurile şi lucrările stabilite la verificările efectuate în anul 2015; verificarea stării tehnice şi funcţionale a digurilor şi modul de întreţinere a canalelor de preluare a infiltraţiilor la diguri, după caz; verificarea stării tehnice şi funcţionale a barajelor şi digurilor de contur, a acumulărilor permanente mici (categoria C şi D) a căror avariere pot pune în pericol localităţi, precum şi a acumulărilor nepermanente cu rol de atenuare a viiturilor, verificarea lucrărilor de regularizare a cursurilor de apă.
 
Totodată, în cadrul acţiunii s-au mai avut în vedere: verificarea existenţei perdelelor forestiere de protecţie în zonele dig-mal de la Dunăre, modul de exploatare a acestora, evidenţierea zonelor lipsite de perdele de protecţie (inclusiv a golurilor din interiorul perdelelor existente), precum şi a celor cu plantaţii tinere, dar şi situaţia stocurilor de materiale şi mijloace de apărare existente, în conformitate cu Normativul-cadru de dotare aprobat prin Ordinul comun nr. 1422/192/2012 al ministrului Administraţiei şi internelor şi al ministrului Mediului şi pădurilor: modul de întreţinere a magaziilor de materiale.
 
Ca urmare a verificărilor din teritoriu, se vor lua măsuri pentru completarea şi reînnoirea stocurilor-materialele şi a mijloacelor de apărare repartizate la Sistemele de Gospodărire a Apelor în perioada 2015-2016. Se vor verifica, de asemenea, prin sondaj, stocurile de apărare şi mijloacele existente la primării. Totodată, se va proceda la verificarea la nivelul Consiliului Judeţean şi al unităţilor administrativ-teritoriale a stadiului integrării hărţilor de risc la inundaţii în planurile de urbanism şi amenajarea teritoriului de interes judeţean şi local. Echipele de control vor verifica dacă la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale au fost afişate în locuri publice semnificaţia codurilor de culori pentru avertizările meteorologice şi hidrologice, precum şi semnificaţia semnalelor de alarmare acustică a populaţiei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii