Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii trebuie să voteze reactualizarea devizelor generale Locuinţele sociale de pe strada Zmeurei, din nou în atenţia CJC (documente)

ro

28 Mar, 2016 00:00 2559 Marime text


2016 pare a fi anul în care administraţia locală se schimbă în bine. În prag de alegeri, consilierii locali ai oraşului Constanţa votează tot mai multe proiecte cu iz electoral. Astfel, aceştia sunt convocaţi într-o şedinţă ordinară, miercuri, 30 martie, în Sala „Remus Opreanu“ din cadrul Palatului Administrativ - Consiliul Judeţean Constanţa.
 
Pe ordinea de zi se regăsesc două proiecte de hotărâre. Un prim proiect asupra căruia consilierii trebuie să se hotărască vizează aprobarea devizului general actualizat aferent obiectivului de investiţii „Construire blocuri de locuinţe destinate chiriaşilor evacuaţi din locuinţele retrocedate şi lucrări tehnico-edilitare finanţate conform OUG 74/2007“. Cu alte cuvinte, în anul 2007, Primăria Constanţa primea fonduri, printr-o ordonanţă de urgenţă, pentru a construi mai multe blocuri pe strada Zmeurei numărul 3, lot 2/2, în care să poată locui chiriaşii evacuaţi din locuinţele retrocedate. În 2015, printr-o hotărâre de CLM, se aproba documentaţia în faza de proiect tehnic.
 
După aprobarea procedurilor de achiziţie şi încheierea contractelor, s-a aprobat actualizarea devizului general. Dar pentru că în 2015 Codul fiscal s-a modificat şi, implicit, cota de TVA, începând cu întâi ianuarie 2016, a scăzut de la 24% la 20%, aleşii locali au solicitat firmei care se ocupă de lucrări, SC Mobitom SA, ca devizul general să fie actualizat din nou.
 
Astfel, noul deviz general prevede ca proiectarea şi asistenţa tehnică, costurile cu investiţia de bază şi cheltuielile privind asigurarea utilităţilor să ajungă la 8.345,25 de lei.
 
Un alt proiect de hotărâre supus votului aleşilor locali se referă la aprobarea unui alt deviz general actualizat, de această dată aferent obiectivului „Construire locuinţe sociale şi lucrări tehnico-edilitare finanţate conform Legii 114/1996“ amplasat pe strada Zmeurei numărul 3, lotul 2/3.
 
Astfel, în octombrie 2014, CLM Constanţa aproba documentaţia pentru viitoarea investiţie, în etapa studiului de fezabilitate. Deoarece un an mai târziu era modificat Codul fiscal, cu prevederi ce intrau în vigoare de la 1 ianuarie 2016, mai exact, taxa TVA scădea la 20%, aleşii locali au căzut de acord că trebuie să reactualizeze devizul general, conform prevederilor legale. Potrivit documentelor, totalul costurilor legate de proiectarea şi asistenţa tehnică, cheltuielile cu investiţia de bază, cheltuielile privind asigurarea utilităţilor ar trebui să ajungă la 8.290,45 de lei.
 
Pentru a vizualiza cele două proiecte de hotărâre la care facem referire, accesaţi secțiunea „Documente“. 

Sursa foto: ZIUA de Constanta
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii