Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii locali municipali constănţeni şi-au desemnat preşedintele de şedinţă pentru următoarele trei luni. Vine de la PSD!

ro

01 May, 2018 00:00 2229 Marime text

Aleşii locali municipali au aprobat săptămâna trecută viitorul preşedinte care va conduce şedinţele Consiliului Local Municipal Constanţa pentru următoarele trei luni.
 
Potrivit regulamentului de funcţionare al Consiliului Local Municipal şi Legii 215/2001 privind administraţia publică locală, se procedează la alegerea preşedintelui de şedinţă prin votul deschis al majorităţii consilierilor în funcţie. La propunerea viceprimarului Costin Răsăuţeanu, preşedinte de şedinţă a fost desemnat consilierul local PSD Dede Perodin.
 
Perodin face parte din Comisia de administraţie publică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor.  Dede Perodin este şi liderul sindicatului SNC, iar în trecut a fost membru şi preşedinte al organizaţiei PP-DD Constanţa.
 
Durata mandatului preşedintelui de şedinţă nu poate fi mai mare de trei luni. El va conduce şedinţele Consiliului şi va semna hotărârile adoptate de acesta. Un consilier poate fi desemnat preşedinte de şedinţă de cel mult două ori pe parcursul unui mandat de patru ani.
 
Preşedintele de şedinţă ales are următoarele atribuţii principale: conduce şedinţele Consiliului Local; supune votului consilierilor proiectele de hotărâri, asigură numărarea voturilor şi anunţă rezultatul votării, cu precizarea voturilor pentru, a voturilor contra şi a abţinerilor; semnează hotărârile adoptate de Consiliul Local, chiar dacă a votat împotriva adoptării acestora, precum şi procesul-verbal; asigură menţinerea ordinii conform prevederilor art. 39-45 din Legea nr. 215/2001; supune votului consilierilor orice problemă care intră în competenţa de soluţionare a Consiliului; aplică, dacă este cazul, sancţiunile prevăzute de statutul aleşilor locali sau propune Consiliului aplicarea unor asemenea sancţiuni.
 
Preşedintele de şedinţă îndeplineşte orice alte atribuţii prevăzute de lege sau însărcinări date de Consiliul Local. În cazul în care preşedintele ales pentru şedinţa respectivă a Consiliului nu-şi poate îndeplini atribuţiile, se procedează la alegerea unui alt consilier pentru aceasta funcţie.
 
În ultimele trei luni, preşedinţia şedinţelor de Consiliu Local Municipal a fost asigurată de Liviu Merdinian, ales local PSD.
 
Citeşte şi:
 
Consilierul PSD, Dede Perodin şi-a depus raportul de activitate (documente)

O donaţie consistentă l-a îmbogăţit pe consilierul Dede Perodin (document)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii