Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:09 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii locali au aprobat noi facilităţi privind transportul în comun în municipiul Constanţa

ro

04 Apr, 2017 00:00 2899 Marime text
Mai multe facilităţi în transportul în comun din municipiu. Aleşii locali au votat, în şedinţa de la sfârşitul lunii martie, o hotărâre prin care sunt acordate mai multe gratuităţi pentru circulaţia pe mijloacele RATC.
 
Astfel, vor beneficia de abonamente gratuite la transportul în comun şi vârstnicii de peste 70 de ani, indiferent de venituri. Înainte de aprobarea acestei hotărâri de Consiliu Local, de gratuitate pe mijloacele de transport ale municipalităţii beneficiau doar persoanele cu vârste de la 80 de ani. De asemenea, vor beneficia în continuare de gratuitate la transportul în comun şi pensionarii cu pensii mai mici de 1.250 de lei şi cei trecuţi de 60 de ani care nu au niciun fel de venituri.
 
Nu vor composta bilet în autobuzele regiei de transport nici elevii şi studenţii orfani sau proveniţi din casele de copii, cei cu cerinţe educaţionale speciale sau cei cu măsură de protecţie specială sau tutelă. Scutite de cheltuieli sunt şi persoanele cu dizabilităţi (cu handicap accentuat şi grav), alături de asistenţii lor personali.
 
De o reducere cu 50% a tarifului standard la abonamentele de transport public de călători beneficiază elevii din unităţile de învăţământ obligatoriu, profesional şi liceal, studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă în vârstă de până la 26 de ani şi personalul didactic şi nedidactic încadrat în unităţile de învăţământ preuniversitar şi universitar din municipiul Constanţa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii