Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilieri locali din Medgidia au decis Gigacaloria va fi în această iarnă subvenţionată

ro

29 Sep, 2012 01:00 2223 Marime text
Medgidia-MarianIordache.jpgSfârşit de lună bogat în hotărâri legislative, la Medgidia! Consilierii locali ai municipiului s-au reunit la sfârşitul acestei săptămâni în şedinţă publică, aprobând 18 proiecte de hotărâre. Printre proiectele de hotărâre se află şi cel privind aprobarea subvenţiei la gigacalorie şi stabilirea preţului de facturare a energiei termice pentru populaţie.

Şedinţa a avut loc joi iar, la primul punct, consilierii locali au votat modificarea organigramei şi statului de funcţii ale aparatului de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Medgidia, în vederea atragerii de fonduri la bugetul local. Astfel, s-a luat decizia înfiinţării Serviciului de Inspecţie Fiscală şi Executări Silite şi a reducerii numărului de funcţii publice din cadrul Serviciului de Impozite şi Taxe Locale. Modificările se încadrează în numărul maxim de posturi stabilit pentru municipiu, în prevederea bugetară pentru anul în curs şi nu vizează disponibilizări din rândul funcţionarilor publici, a precizat primarul Municipiului Mangalia, Marian Iordache.

S-a stabilit un preţ pentru populaţie de 234 lei/Gkal

La punctul următor al şedinţei s-a aprobat proiectul de hotărâre pentru suportarea din bugetul local a sumei de 58,66 lei/Gkal inclusiv TVA, reprezentând diferenţa dintre preţul energiei termice produsă, transportată şi distribuită populaţiei de 292, 66 lei/Gkal şi preţul local de facturare a energiei termice pentru populaţie de 234 lei/Gkal.

Taxe aspre pentru tranzitul maşinileor de mare tonaj

Consilierii locali au aprobat şi modificarea taxelor pentru eliberarea Avizului de traseu din Anexa numărul 2 la HCL numărul 72/2008 cu modificările şi completările ulterioare. Astfel, pentru autovehiculele cu masă maximă autorizată mai mare de 7,5 tone care tranzitează oraşul ocazional s-a stabilit suma de 500 lei/zi, iar pentru cele care tranzitează lunar Medgidia s-a stabilit o taxă de 5.000 lei/abonament. În acest sens, se urmăreşte descurajarea accesului în Medgidia a autovehiculelor de mare tonaj, pentru a nu mai deteriora drumurile şi casele locuitorilor.

Începe reabilitarea sistemului rutier

În şedinţa ordinară a lunii septembrie s-au mai admis proiectele: „Modificarea şi completarea HCL nr. 75/2012 privind aprobarea derulării investiţiei «Reabilitare sistem rutier străzi în municipiul Medgidia faza I» aprobată prin HCL nr.136/2011 în sistem de finanţare credit furnizor cu emitere de Bilete la Ordin în euro pe o perioadă de 5 ani", „Aprobarea studiului de oportunitate pentru concesionarea, prin licitaţie publică, a imobilului teren (lot număr 4) ce aparţine domeniului public al municipiului Medgidia, în suprafaţă de 30.000 metri pătraţi, pentru realizarea parcului de panouri fotovoltaice (împreună cu documentaţia aprobată)", „Aprobarea studiului de oportunitate pentru concesionarea, prin licitaţie publică, a terenului (lotul nr.5), în suprafaţă de 72.138 mp, pentru realizarea unui parc de panouri fotovoltaice", „Aprobarea susţinerii financiare a proiectului „Medgidia văzută de copii" - curs de fotografie pentru copiii de diferite etnii cu vârsta de 10-15 ani".

Sancţiuni pentru beneficiarii locuinţelor ANL

În şedinţa lunii septembrie s-a aprobat „acordul Consiliului Local în sensul demarării şi întocmirii oricăror acte şi proceduri legale referitoare la executarea contractelor de închiriere locuinţă tip ANL şi a aplicării sancţiunilor prevăzute de lege", pentru neexecutarea obligaţiilor contractuale ce revin chiriaşilor, în sensul neachitării unor restanţe la plata utilităţilor şi a nerespectării angajamentelor de plată. Consilierii locali au aprobat şi vânzarea, prin licitaţie publică a două loturi de teren în strada Bucovinei cu destinaţia construcţie locuinţă individuală, a imobilului teren situat în Medgidia, strada Podgoriilor, numărul 21C, cu destinaţia construire spaţiu comercial şi a imobilului - teren - strada Română, numărul 54B (Lotul 1) cu destinaţia construire locuinţă şi spaţiu comercial.

S-a aprobat construirea unui parc eolian

În şedinţa de consiliu de joi seara, a fost aprobată şi documentaţia PUZ „Construire parc eolian, amenajare drumuri de acces existente, drumuri noi în parc, traseu electric şi staţie de transformare şi racordare la SEN". Obiectivul propus pentru documentaţie îl reprezintă realizarea unui parc compus din 17 turbine eoliene, amplasate pe parcele dispersate de teren situate între Valea Dacilor şi Medgidia.

La ultimele două puncte consilierii locali au votat „Aprobarea completării inventarului domeniului privat al municipiului Medgidia" şi „Aprobarea constituirii comisiei de evaluare pentru administratorul/directorul S.C. Apollo Ecoterm S.R.L. Medgidia".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii