Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferinţa finală a proiectului „Să redescoperim Techirghiolul"

ro

19 Apr, 2012 02:15 1737 Marime text
cap_7.jpgProiectul „Să redescoperim Techirghiolul" a ajuns la final. Primăria oraşului susţine astăzi, la ora 11.00, conferinţa de închidere a programului cu finanţare europeană.

Evenimentul „Să redescoperim Techirghiolul" are loc în sala de conferinţe a Primăriei oraşului Techirghiol. Iniţiatorii proiectului vor prezenta rezultatele obţinute, modul de abordare de până acum, dar şi ce planuri de viitor a deschis acest proiect care s-a derulat pe parcursul a 22 de luni. Bugetul programului cu finanţare europeană a fost de 753.395 de lei, din care 640.386 de lei - buget nerambursabil din Fondul European de Dezvoltare Regională, 97.941 lei - buget nerambursabil din bugetul naţional şi 15.067 lei - cofinanţare eligibilă a Primăriei Techirghiol.

 Techirghiol_2.jpg

Amintim că proiectul de finanţare a contribuit la dezvoltarea şi consolidarea turismului intern prin promovarea a trei produse turistice anuale cu specific local pentru Staţiunea Techirghiol: Zilele Oraşului Techirghiol, Festivalul de Umor „Scena lui Tănase" şi Simpozionul medical „Nămolul de Techirghiol şi valorificarea resurselor turistice naturale şi antropice locale prin includerea lor în campania de promovare a Staţiunii Techirghiol şi în tematica celor trei produse turistice cu specific local". În plus, reprezentanţii oraşului Techirghiol au fost prezenţi la patru târguri de turism din ţară pentru a promova Techirghiolul ca o potenţială destinaţie turistică şi pentru a face cunoscute, în ţară şi nu numai, cele trei evenimente. Proiectul şi-a propus promovarea staţiunii Techirghiol ca destinaţie turistică pentru tineret, cultură şi sănătate. Să nu uităm că, în prezent, Techirghiolul este tranzitat în primul rând pentru Sanatoriul Balnear, recunoscut pentru tratamentele pe bază de nămol cu proprietăţi curative miraculoase.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • racu costel 19 Apr, 2012 11:46 Domn Primar e cel mai tare de departe..:)