Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:54 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concursul merge mai departe, în ciuda acuzaţiilor Delia Cornea şi Marian Zidaru, astăzi, în duelul final pentru conducerea MINAC

ro

15 Nov, 2016 00:00 3226 Marime text
Consiliul Judeţean Constanţa a reluat procedura pentru desemnarea managerului Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa (MINAC).

Conform calendarului, pe 7 noiembrie s-a încheiat selecţia dosarelor, iar la 8 noiembrie a început analiza proiectelor de management - prima etapă, care s-a încheiat ieri după-amiază.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa Daniel Learciu, care supervizează desfăşurarea concursului pentru desemnarea managerului Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, că atât Delia Cornea, cât şi Marian Zidaru au trecut de cea de-a doua probă de analiză a proiectului de management. Cornea a obţinut nota 7.30, iar Zidaru, 7.06. Astăzi are loc proba finală a interviului, a doua etapă a procedurii.
 
Conform procedurii afişate pe site-ul CJC, în termen de 24 de ore de la încheierea etapei a doua, se va proceda la aducerea la cunoştinţa candidaţilor, în scris, a rezultatului concursului şi la cunoştinţa publică a rezultatului concursului, prin afişarea acestuia la sediul Consiliului Judeţean Constanţa. Candidaţii nemulţumiţi pot depune contestaţii asupra modului de respectare a procedurii privind organizarea şi desfăşurarea concursului în maximum trei zile lucrătoare de la data aducerii la cunoştinţa acestora a rezultatului concursului.
 
Vă reamintim că, după prima etapă, unul dintre candidaţi a fost descalificat pentru că dosarul era incomplet. Este vorba despre dosarul actualului manager interimar, Traian Cliante. Totodată, precizăm că procedura pentru desemnarea managerului MINAC s-a reluat pe 31 octombrie a.c. din punctul în care a fost suspendată, respectiv de la analizarea ofertelor depuse în prima parte a lunii septembrie. Iniţial au fost depuse deja trei proiecte de management. Unul dintre cei care îşi depuseseră dosarul pentru concurs este managerul interimar, Traian Cliante. Ceilalţi doi sunt Marian Zidaru, fost angajat al Direcţiei de Cultură, şi Delia Roxana Cornea, muzeograf şi responsabil proiecte în cadrul MINAC.

Ţuţuianu: „Dacă acuzaţiile se adeveresc, anulăm concursul”

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Marius Ţuţuianu, a precizat că, în cazul în care „acuzaţiile aduse prin intermediul presei vicepreşedintelui CJC Dumitru Daniel Learciu se vor adeveri, concursul pentru MINAC va fi anulat”.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa a publicat punctul de vedere al actualului manager al MINAC, Traian Cliante, care a declarat: „Dumitru Daniel Learciu vrea să revendice politic postul de director al Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, pentru protejatul său, Marian Zidaru”.

Citeşte şi

Scos din cursa pentru MINAC. Cliante acuză - „Learciu îl susţine pe Zidaru. Mi-e teamă pentru colegi şi pentru prestigiul muzeului!” (documente)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii