Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:09 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Trusouri pentru nou-născuţi şi servicii foto-video gratuite pentru tinerii căsătoriţi, în oraşul Ovidiu

ro

31 Aug, 2017 00:00 3099 Marime text
Consiliul Local şi Primăria Ovidiu au găsit soluţia pentru a-i ajuta pe locuitorii oraşului de toate vârstele, de la nou-născuţi, la cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie. Cadourile oferite nu sunt în bani, ci în produse şi servicii. Majoritatea locuitorilor sunt plăcut surprinşi să afle că Primăria Ovidiu şi primarul George Scupra se gândesc şi la ei.
 
Mamele care vin la Primăria Ovidiu pentru a depune dosarul privind alocaţia nou-născuţilor au parte de o surpriză mai mult decât plăcută. Ele pleacă de la ghişeul administraţiei publice locale cu un trusou pentru bebeluş.
 
„În Ovidiu există destul de multe persoane cu venituri modeste. Toate mămicile primesc acest trusou, dacă îşi doresc. El conţine produse generale: scutece de două dimensiuni, şerveţele umede, pudră, uleiuri, şampon pentru copii, biberoane“, a declarat Viorica Mazilu, şefa Serviciului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Ovidiu. Aceasta a adăugat faptul că părinţii sunt plăcut surprinşi de gestul Consiliului Local Ovidiu. „Mai întâi au fost surprinşi, plăcut surprinşi. Sunt încântaţi că primarul şi Consiliul Local s-au gândit şi la bebeluşi şi îl primesc (n.r. cadoul) cu mare plăcere. Nimeni nu a refuzat şi nu am avut obiecţii vizavi de componenţa trusoului, adică să înlocuim anumite produse cu altele. Dacă se va întâmpla lucrul acesta, suntem deschişi la sugestii. Dacă sunt produse pe care dumnealor le consideră a fi mai utile decât cele pe care le-am considerat noi, le înlocuim cu mare drag“, a spus Viorica Mazilu.
 
Nu au fost uitaţi nici tinerii căsătoriţi din localitate. Atunci când se oficiază cununia civilă, ei primesc gratuit, din partea Primăriei Ovidiu, toate serviciile foto şi video, pentru a imortaliza aceste momente. „Aşa este, în luna aprilie, la iniţiativa domnului primar, a fost adoptată o hotărâre de Consiliu prin care se specifică faptul că tinerii căsătoriţi din familiile defavorizate (şi nu numai) care nu au posibilitatea să îşi achiziţioneze aceste servicii primesc din partea domnului primar un set de cinci fotografii şi un CD cu filmarea momentului oficierii căsătoriei. Am avut şi trei familii care nu şi-au permis să achiziţioneze un fotograf. De aceea au fost foarte încântaţi de idee. Însă şi cei care au posibilitate şi îşi angajează un fotograf au primit ideea foarte bine“, a precizat Emilia Libu, inspector de Stare Civilă la Primăria Ovidiu.
 
În cele aproape cinci luni de la iniţierea proiectului, de aceste servicii au beneficiat zeci de oameni. Pachetul conţine un set de cinci fotografii, precum şi un CD în care cuplul spune „Da“ şi ulterior semnează.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii