Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:58 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cojocaru - „Lucrările de asfaltare au început" MDTR a semnat contractul privind modernizarea străzilor din Murfatlar (galerie foto)

ro

03 May, 2012 01:32 3867 Marime text
asfaltare.jpgCristian Petrescu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, şi primarul din oraşul Murfatlar, Gheorghe Cojocaru, au semnat ieri contractul pentru „Modernizarea unor străzi din oraşul Murfatlar".

Proiectul „Modernizarea unor străzi din oraşul Murfatlar" este finanţat prin Regio - Programul Operaţional Regional, fiind în valoare totală de 7.142.206,08 de lei, din care 5.557.609,40 de lei reprezintă finanţare nerambursabilă. Primarul din Murfatlar, Gheorghe Cojocaru, a mărturisit că odată cu semnarea contractului au debutat şi lucrările de asfaltare. „Lucrările au început de astăzi (n.r. de ieri). Noi eram pregătiţi din luna septembrie să intervenim, însă nu am putut semna ordinul de execuţie întrucât nu aveam semnat contractul de finanţare", a explicat şeful autorităţii locale.

 asfaltare_2.jpg

Potrivit edilului, proiectul prevede asfaltare a zece străzi din oraşul Murfatlar, lucrările urmând să fie finalizate în luna august. Iată numele străzilor intrate în lucrări de reabilitare: Viilor, Daciei, Salcâmilor, Veteranilor, Vasile Alecsandri, Constantin Brâncuşi, Constantin Brâncoveanu, I. G. Duca, Fântâniţei şi Ion Barbu. Modernizarea străzilor presupune amenajarea carosabilului, montarea rigolei carosabile şi construirea trotuarelor. Reabilitarea drumurilor va continua la Murfatlar. Primarul a mărturisit că i-au fost aprobate alte trei proiecte privind asfaltarea a 26 de străzi din oraşul Murfatlar, a 13 străzi din Siminoc şi a drumului comunal 27. Proiectele au fost depuse la MDTR, se derulează prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii şi sunt în valoare totală de 5,4 milioane de euro. Tot prin PNDI, o creşă va fi construită cât de curând în oraşul Murfatlar.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii