Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJC cheamă în judecată vinovații pentru întârzierea proiectului Centrul „Jean Constantin”, finalizat în luna noiembrie?

ro

14 Aug, 2016 18:26 2014 Marime text
La data de 1 aprilie 2013 începeau lucrările care ar fi trebuit să transforme cinematograful Republica în Centru multifuncțional Educativ pentru tineret  -  Centrul Cultural „Jean Constantin“. Acestea ar fi trebuit să fie gata - după mai multe amânări - pe data de 31 decembrie 2015. Cu toate că lucrările efective de construcţie s-au finalizat încă de anul trecut, proiectul s-a împotmolit la procedura de achiziţie a dotărilor. Aceasta a fost lansată încă din vara anului trecut, dar este încă în derulare, din cauza a două contestaţii. 

Miercuri, în ședința Consiliului Județean Constanța, aleșii județeni sunt chemați să aprobe proiectul de hotărâre privind aprobarea prelungirii duratei de finalizare a proiectului „Centrul multifuncțional educativ pentru tineret” până la 1 noiembrie 2016.

Totodată, prin semnarea Actului Adițional la Contractul de finanțare nr. 3703/01.04.2013 se va aproba și  cheltuielile necesare finalizării acestuia în sumă de 3.653.114,00 lei, TVA inclus, sumă neeligibilă în cadrul proiectului.

Valoarea proiectului inițial a fost de 11.836.478,69 de lei, din care CJC contribuie cu 503.727,93 de lei.

Obiectivul general al proiectului a fost creşterea calităţii vieţii şi a infrastructurii sociale din Polulul Naţional de Creştere Constanţa şi crearea de noi locuri de muncă, prin reabilitarea, modernizarea şi dotarea clădirilor în care se desfăşoară activităţi socio-culturale, precum actualul „Cinematograf Republica”, pentru noi activităţi de educaţie, integrare/ reintegrare socială, recreere oferite tinerilor care convieţuiesc în arealul Polului Naţional de Creştere- Constanţa, judeţul Constanţa, Regiunii de Dezvoltare 2 Sud-Est.

CJC va acționa în instanță executanții și furnizorii

Consiliul Județean Constanța precizează în motivarea proiectului de hotărâre că va acționa în justiție în vederea recuperării sumelor alocate din fonduri proprii (după data de 31.12.2015) de la executanții și furnizorii cu care CJC a încheiat contracte, în condițiile în care depășirea termenului de 31.12.2015 se dovedește a fi din vina acestora.

Potrivit anexei proiectului, executanții și furnizorii vizați de CJC au fost: Eurodidactica SRL, iar pentru Lotul 2 (echipamente): Magic View SRL, dar și societatea Donicris Company SRL, constructorul din cadrul proiectului.

În expunerea de motive se precizează și faptul că este imperios necesară prelungirea execuției proiectului, în caz contrar CJC fiind nevoit să restituie toate sumele rambursate de către Autoritatea de Management până la data de 31.12.2015.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Constanța, Ovidiu Chircă, a precizat la solicitarea noastră că „durata termenului de prelungire și bugetul de chletuieli pentru această perioadă de trei luni a fost discutată în prealabil cu Autoritatea de Management din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale”.

În privința sumei alocate, Chircă a precizat că „aceasta a fost prinsă în bugetul anului 2016, iar banii vor fi utilizați pentru dotarea cu mobilier a Centrului”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii