Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:47 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine intră în joc - Bourceanu sau Mocanu? Learciu a fost schimbat de la şefia Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate

ro

27 Jul, 2012 01:00 2369 Marime text
Learciu_Daniel_Learciu_005.jpgDaniel Learciu nu mai este directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanţa.

CJAS este, aşa cum menţionam într-o ediţie precedentă a cotidianului ZIUA de Constanţa, una dintre ultimele instituţii publice deconcentrate care aşteaptă instalarea unui director susţinut de USL. De precizat că Daniel Learciu este fost democrat-liberal, actual conservator. El a „dezertat" din PDL la scurt timp după ce fostul lider al PDL Constanţa, senatorul Mircea Banias, a schimbat tabăra, înscriindu-se în PC. „Reconvertirea" politică la unul dintre partidele aflate acum la guvernare nu i-a adus lui Learciu şi salvarea funcţiei, astfel că el a fost „aruncat peste bord".

CJAS revine la PNL Constanţa

Totodată, amintim că fotoliul de conducere al CJAS Constanţa le revine liberalilor. În acest sens, aceştia din urmă s-au gândit şi râzgândit în ultima vreme, mai multe nume fiind vehiculate în acest context. Potrivit unor surse, ar fi fost avansate patru propuneri: trei foşti manageri de spital şi un fost consilier în cadrul Ministerului Sănătăţii. Dacă până în urmă cu aproximativ o săptămână numele doctorului Tiberiu Tofolean - fost director al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa - era vehiculat pentru preluarea conducerii CJAS, ieri era în cărţi numele lui Liviu Mocanu, managerul Spitalului Municipal Mangalia.

Nici numele lui Mocanu nu este însă bătut în cuie, căci se pare că cele mai mari şanse pentru şefia Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate le-ar avea, totuşi, fostul consilier din cadrul Ministerului Sănătăţii, Septimiu Bourceanu. Acesta a fost, de asemenea, managerul Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol. În plan politic, Bourceanu este preşedintele Organizaţiei Judeţene de Tineret a PNL Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii