Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:24 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiru îl acuză pe Mazăre de direcţionarea banilor obţinuţi de municipalitate din Portul Constanţa către firme de casă

ro

22 Oct, 2014 00:00 1743 Marime text
Senatorul PDL Gigi Chiru a susţinut, ieri, o conferinţă de presă în cadrul căreia a vorbit despre admiterea excepţiei de neconstituţionalitate a Legii 216/2008 prin care un pachet de 20% din acţiunile Portului Constanţa au trecut, cu titlu gratuit, din administrarea Ministerului Transporturilor în cea a municipalităţii constănţene.

Liderul PDL Constanţa a menţionat, în acest context, că a fost surprins de reacţia „fraţilor Mazăre“ (n.r. primarul Radu Mazăre şi senatorul Alexandru Mazăre), care, ulterior deciziei CCR, l-au acuzat de faptul că, prin pierderea acţiunilor din Portul Constanţa, administraţia locală nu va mai putea să suporte subvenţia la energia termică în sezonul rece. „Vreau să subliniez că n-am văzut nicio acuzaţie mai demagogică şi mai mincinoasă decât aceasta“, a declarat Chiru.
În această ordine de idei, senatorul de Constanţa l-a contrazis pe Mazăre în ceea ce priveşte suma anuală la care se ridică dividendele acţiunilor din Port încasate de municipalitate.

Mai exact, în vreme ce primarul susţine că administraţia locală ar încasa anual 2 milioane de euro prin dividende, Chiru a declarat că, în 2011, ar fi fost vorba despre 6,5 milioane de lei, iar în 2012, de 5,3 milioane de lei. Totodată, preşedintele PDL Constanţa a afirmat că, în opinia sa, Radu Mazăre ar fi trebuit să-i mulţumească pentru sesizarea făcută la Avocatul Poporului, instituţie care, ulterior, a sesizat Curtea Constituţională pe marginea Legii 216/2008. „Reacţia firească ar fi fost aceea de a ne mulţumi mie şi colegilor mei pentru că am eliminat o vulnerabilitate de ordin penal pe care domnul Mazăre o riscă, în sensul că domnia sa a angajat sume necuvenite, a indicat greşit beneficiarul acestor sume“, a subliniat senatorul PDL.

„Domnul Mazăre minte“ / „Bazaconii“

Interesant este însă faptul că democrat-liberalul a declarat că banii încasaţi de administraţia Mazăre de pe urma dividendelor din Portul Constanţa ar fi fost direcţionaţi către firme apropiate primarului. „Îl acuz pe domnul Mazăre că minte, că acele sume au fost drenate în conturile unor firme apropiate domniei sale: Pomacost şi Sport Turism, firma unui consilier judeţean PSD, Ioan Mărcuş. Drenează banii primiţi necuvenit şi nelegal în conturile acestor firme“, a declarat senatorul PDL Gigi Chiru. Senatorul nu a vrut însă să explice acuzaţiile pe care i le aduce primarului.
Amintim că societatea SC Pomacost SA a fost administrată, până în 2010, de Basarab Popa, vărul primarului Mazăre. În ce priveşte Sport Turism SRL, consilierul judeţean PSD Ioan Mărcuş este asociat în firmă.
Prezent, ieri, la sediul IPJ Constanţa, unde s-a aflat pentru a 28-a oară, fiind sub control judiciar în dosarul Henri Coandă, Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, a declarat că afirmaţiile lui Chiru sunt „bazaconii“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii