Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cernavodă, implicată în proiecte turistice Schimb de experienţă cu oraşul Tanagras din Grecia

ro

09 Jul, 2013 00:00 1507 Marime text
Oraşul Cernavodă şi-a făcut noi prieteni. De data aceasta este vorba despre oraşul Tanagras din Grecia, unde artiştii cernavodeni ai Corului I.D. Chirescu vor avea privilegiul să cânte în luna septembrie. Invitaţia a fost făcută de către membrii delegaţiei UNESCO, care s-au aflat în vizită la Primăria Oraşului Cernavodă.

Delegaţia a fost formată din Johannes Maronitis, preşedintele federaţiei UNESCO în Grecia, Gogolev Serguei, vicepreşedintele UNESCO al federaţiei ruse din Moscova, Manuela Marinescu, preşedinte al Asociaţiei Culturale Româno-Elene şi Ovidiu Roşca, preşedintele Asociaţiei Culturale a Coregrafilor, Scenografilor, Artiştilor Liber Profesionişti şi Amatori din Constanţa.
Primarul Gheorghe Hânsă s-a declarat interesat de proiectul cultural-artistic promovat de reprezentanţii delegaţiei. „Având în vedere faptul că aceste asociaţii organizează, cu bani europeni, proiecte cultural-artistice internaţionale cu scopul de a promova colaborarea între naţiuni prin educaţie, ştiinţă, cultură, comunicare şi informare, primarul Gheorghe Hânsă a solicitat acestora sprijin pentru iniţierea unui proiect de promovare turistică a oraşului Cernavodă”, a precizat Sorina Popa, purtătorul de cuvânt al Primăriei oraşului Cernavodă. Edilul le-a prezentat membrilor delegaţiei un scurt istoric al obiectivelor turistice din zonă, iar oficialii şi-au exprimat disponibilitatea de a colabora în vederea demarării unui astfel de proiect. Membrii delegaţiei au apreciat că Cernavodă este un oraş plin de atracţii turistice, realizând şi o scurtă vizită la muzeu, dar şi la Podul Anghel Saligny.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii