Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:48 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cernavodă a adus un ultim omagiu victimelor tragediei din Muntenegru

ro

27 Jun, 2013 00:00 2182 Marime text
Ziua Drapelului, declarată de Guvern zi de doliu naţional în memoria victimelor accidentului din Muntenegru, a fost marcată, ieri, şi în localitatea Cernavodă. Reprezentanţii administraţiei publice locale au ţinut câteva momente de reculegere pentru cei care şi-au pierdut viaţa în tragicul accident. „Încă de la orele dimineţii, la sediul Primăriei Cernavodă s-au ridicat steagurile cu banderola neagră, semn că întreg oraşul se află în zi de doliu. Angajaţii primăriei au întrerupt activitatea şi au pornit, în frunte cu edilul Gheorghe Hânsă, în parcul central al oraşului, pentru a aduce un ultim omagiu românilor pierduţi, dar şi un gând bun celor aflaţi în suferinţă”, se menţionează într-un comunicat de presă.

În cadrul ceremonialului, drapelul a fost ridicat în acordurile Imnului Naţional al României, intonat de fanfara Casei de Cultură pentru ca, ulterior, să fie arborat în bernă.
„Zeci de cernavodeni s-au strâns în centrul oraşului pentru a asista la ceremonial şi pentru a aduce un omagiu celor aflaţi în autocarul morţii. În faţa cetăţenilor prezenţi, primarul a dorit să transmită gândurile bune faţă de cei 29 de români aflaţi acum în suferinţă. Edilul nu a ezitat să îşi exprime profunda admiraţie faţă de cetăţenii muntenegreni, care s-au mobilizat în mod excepţional pentru a-i sprijini pe cetăţenii români”, se mai precizează în comunicatul de presă. Şeful administraţiei publice locale a declarat că un astfel de gest trebuie să constituie un exemplu pentru cernavodeni, „despre care consideră că nu sunt pregătiţi să acţioneze în acelaşi mod pentru compatrioţii lor, în cazul unei tragedii”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii