Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:07 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul vechi pietonal Accesul autovehiculelor în Piaţa Ovidiu, doar pe bază de permis

ro

16 Nov, 2016 00:00 7116 Marime text
Municipalitatea intenţionează să limiteze accesul autovehiculelor în Piaţa Ovidiu, iar majoritatea străzilor vor deveni strict pietonale. Astfel, în zonă vor mai putea intra cu autoturismele doar riveranii şi cei care desfăşoară acolo activităţi ce impun folosirea de maşini. Pentru aceasta vor fi eliberate mai multe tipuri de permise, eliberate în baza unor documente, conform unui comunicat al Primăriei municipiului Constanţa.
 
Pentru acces vor fi eliberate următoarele tipuri de permise: permis de acces riverani persoane fizice; permis de acces societăţi comerciale ce îşi desfăşoară activitatea în zona peninsulară şi Piaţa Ovidiu; permis de acces evenimente; permis de acces pentru aprovizionare; permis de acces instituţii care asigură servicii publice sau alte situaţii sau permis de acces situaţii excepţionale.
 
Eliberarea permiselor se realizează de către Primăria municipiului Constanţa, prin Direcţia Servicii Publice, după depunerea cererilor şi actelor necesare, fie online, prin poşta electronică, sau la ghişeele Centrului de Informare Cetăţeni.
 
Măsura vine ca urmare a deteriorării lucrărilor din cadrul proiectului „Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanţa”, finalizat în 2015.

Peste 20 de străzi au fost modernizate, a fost montat mobilier urban în stilul Art Nouveau şi au fost realizate o reţea de canalizare pluvială şi una electrică subterană. Valoarea proiectului a fost de aproape 38 de milioane de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • BABUL MITICA 16 Nov, 2016 15:42 In calitatea mea de vice vreau sa vad afisat in PIATA OVIDIU certificatele de incercari pentru materialele de constructie nonUE (pavele ) folosite la finisajele stradale , daca nu le aveti cred ca nu este bine. Cred ca pavelele puse acolo din banii europeni , care sunt tot ai contribuabililor nu pot rezista nici la presiunea apei de ploaie . Oare aceste - restrictii de autoturisme - nu doresc a masca lucrarea facuta in PIATA OVIDIU de firmele de constructie de casa , la preturi uriase si calitate slaba ?