Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:09 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cele mai importante subiecte ale Constanței, discutate la Prefectură

ro

28 Oct, 2016 00:00 1844 Marime text
În cadrul conferinței de presă ce a precedat ședința Colegiului Prefectural s-au discutat punctele cele mai importante de pe ordinea de zi.
 
Colonelul Vlăduț Ion, reprezentant ISU, a susținut: „S-a stabilit planul pentru vreme rece pe timpul codurilor meteo specifice sezonului rece. Acest plan va fi completat cu o hartă a județului Constanța, care are marcate în dreptul fiecărei localități utilajele grele, tractoare, indiferent dacă sunt ale primăriilor sau ale agenților economici, pentru a le putea accesa în caz de urgență”.
 
Adrian Rapotan, de la Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța, a declarat, legat de planul pentru creșterea siguranței în școli, că „legislația e permisivă, trebuie primite sancțiuni disciplinare pentru minori. Ținta e să scădem semnificativ infracționalitatea în sistemul liceal. Peste 70% dintre furturile din unitățile școlare au fost furturi de telefoane mobile și tablete”. Inspectorul-șef a mai făcut un apel la comitetele de părinți, care ar trebui să colaboreze mai bine cu instituțiile școlare.
 
Acțiunile Direcției Județene de Cultură Constanța pentru cunoașterea valorilor patrimoniale ale județului și inventarierea clădirilor cu valoare istorico-arhitecturală deosebită au fost prezentate de Magdalena Tiță, director al Direcției Județene pentru Cultură și Patrimoniu Național. Anul acesta se va finaliza inscripționarea clădirilor de patrimoniu, care sunt peste 180 în tot municipiul. De asemenea, în cadrul conferinței a fost atins și subiectul Capidava. S-a spus că se așteaptă rezultatele comisiei de la Ministerul Culturii.
 
Legat de activitatea desfășurată de Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, comisarul-șef de poliție Marius Cristian Oprișan a anunțat că se vor derula proiecte antidrog în școli. „Ne axăm pe grupa de vârstă 15-17 ani. Am observat o ușoară creștere a consumului de droguri la tineret, în mediul școlar. Zonele de risc sunt Poarta 6, zona CET, zona Brick, zona Gară și zona Henri Coandă. Există servicii de furnizare a asistenței psihologice online, trebuie folosite”, a insistat Oprișan.
 
Ultimii care au luat cuvântul în cadrul conferinței de presă au fost Mariana Solomon, consilier pe sport la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, care a susținut că trebuie realizată o evaluare a bazelor sportive private, în timp ce Stoian Buzoianu, împuternicit șef serviciu - Serviciul Județean Anticorupție Constanța, a menționat că strategia națională anticorupție 2016-2020 presupune o conștientizare la nivelul funcționarilor publici referitoare la pericolul prezentat de activitățile de corupție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii