Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce tarife propune Consiliul Judeţean pentru vizitarea muzeelor în 2016?!

ro

27 Dec, 2015 00:00 2470 Marime text
Consiliul Judeţean a lansat în dezbatere publică proiectul privind  stabilirea unor tarife, taxe şi taxe speciale pentru anul viitor.
Printre acestea se regăsesc şi taxele pentru vizitarea muzeelor şi a monumentelor istorice de arhitectură şi arheologie şi a altor instituţii de cultură aflate în subordinea administraţiei judeţene.

Cât vor costa biletele la muzeele din Constanţa?

Iubitorii artei contemporane ar putea plăti în 2016 o taxă de vizitare de 10 lei tarif întreg sau 5 lei tarif redus pentru grupuri organizate, conform propunerii aparatului de specialitate a Consiliului Judeţean Constanţa. Copiii până în 7 ani au acces gratuit. Dacă vor să fotografieze în incinta Muzeului de Artă Constanţa,(n.r. inclusiv ale secţiilor Ion Jalea şi Topalu) vizitatorii vor plăti o taxă de 30 de lei iar cine vrea  să închirieze spaţiile muzeului pentru diverse evenimente va achita suma de 150 de lei.
 
În cazul Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, vizitatorii expoziţiilor vor achita un tarif întreg de 20 de lei, 10 lei dacă sunt pensionari sau 7 lei dacă sunt elevi sau studenţi. Pentru Edificiu Roman cu Mozaic, taxa de vizitare este 10 lei, 7 lei pentru pensionari şi 5 lei pentru elevi şi studenţi. Pentru cei care vor să viziteze Monumentul Triumfal de la Adamclisi, taxa este de 10 lei pentru adulţi şi 7 lei pensionari şi 5 lei elevi şi studenţi. Aceleaşi tarife vor fi valabile şi pentru muzeul de la Adamclisi şi Histria. De menţionat că la cetatea Trophaeum Traiani accesul este gratuit.
 
Pentru accesul în muzeu şi secţiile acestuia (Edificiu Roman cu Mozaic, Complexele Histria şi Adamclisi), se poate elibera şi un abonament turistic plătindu-se o taxă unică în valoare de 50 de lei pentru adulţi şi 25 de lei pentu copii.

Taxa unică la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa

În extrasezon, vizitatorii Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii vor achita 10 lei pentru adult şi 5 lei pentru elevi şi studenţi. În intersezon, tarifele cresc astfel: 25 de lei adulţi şi 12 lei pentru elevi şi studenţi iar în timpul sezonului estival, taxele se dublează. Adulţii vor achita 50 de lei iar elevii şi studenţii 25 de lei.
Iubitorii de echitaţie pot beneficia de  un abonament lunar de 5 şedinţe în valoare de 250 de lei.
Taxa de vizitare a Acvariului este de 10 lei adulţi şi 5 lei studenţi şi elevi în extrasezon şi intersezon iar în timpul sezonului estival se dublează. Pentru vizitarea Observatorului Astronomic, adulţii vor plăti 5 lei iar elevii şi studenţii 3 lei.
Copiii în vârstă de până la 5 ani au acces gratuit în cadrul complexului muzeal.

Tarifele la grădinile de vară din Eforie Nord şi Saturn

La grădina de vară Perla din Eforie Nord care funcţionează în subordinea Direcţiei Judeţene de Distribuţie şi Exploatare a filmelor Constanţa, preţul unui bilet cinematografic este de 7 lei în intersezon şi 10 lei în sezon.
Pentru închirierea grădinilor de vară, Consiliul Judeţean percepe o taxă de 700 de lei pe zi.
Şi sălile Teatrului de Stat Constanţa pot fi închiriate după cum urmează: sala mică repetiţii  -10 lei pe oră, sala mare -20 de lei pe oră, sala Ferdinand – 250 lei pe oră şi gradina de vară Soveja  -1000 lei pe oră. Închirierea costumelor se poate face contra taxei de 50 de lei pe zi.
 
Aceste taxe şi tarife vor fi valabile după ce vor fi aprobate de consilierii judeţeni.
Ion Radu, consilier judeţean PSD a declarat că se aşteaptă propuneri legate de tarife şi de la instituţiile de cultură mai sus menţionate iar până la stabilirea cuantumului definitiv al acestora, se va funcţiona pe tarifele aferente anului 2015. Totodată în şedinţa din ianuarie, aleşii judeţeni vor vota şi bugetul pentru 2016.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii