Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:09 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce se mai construieşte în Constanţa Societatea lui Gheorghe Mihalache face un hotel şi o parcare eco

ro

04 Nov, 2013 00:00 5858 Marime text
Primăria Constanţa a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului proiectul „Amenajare parcaje auto înierbate”, care vor fi amplasate pe bulevardul Aurel Vlaicu FN, zona Campus Universitar. Investitorul viitorului obiectiv este SC Trace Trans Corporation SRL.
 
Potrivit memoriului prezentat, proiectul propune organizată unei parcări auto cu 23 de locuri pentru a completa necesarul de locuri de parcare aferente imobilului S+P+4E+5T, care se află în curs de execuţie la adresa strada Perlei 2. Ambele obiective vor fi executate de Trace Trans Corporation SRL. În acest sens, se vor amenaja trei parcări: o parcare de 24 de locuri pe terenul proprietate Trace Trans SRL, o parcare subterană de 22 de locuri, dar şi o parcare de 23 de locuri pe o suprafaţă de 276 mp care aparţine domeniul public al municipiului Constanţa. Aceasta din urmă ar urma să fie o parcare rezidenţială, organizată în afara străzii, cu scopul de a servi exclusiv locuitorii imobilului amintit. Tipul de parcare propus prezintă avantajul că poate reduce gradul de ocupare a străzii, rezultând astfel o îmbunătăţire a traficului şi facilitarea accesului pentru vehiculele de urgenţă şi transport public. Terenul are o suprafaţă de 276 mp şi aparţine domeniul public şi privat al municipiului Constanţa. Conform certificatului de urbanism nr. 2754/01.10.2013, eliberat de primăria Municipiului Constanţa, folosirea actuală a terenului este: teren liber, iar destinaţia stabilită prin planurile de urbanism şi amenajarea teritoriului aprobare este: spaţii plantate de aliniament (parcaje întierbate).
 
Cum va arăta investiţia
 
Pe suprafaţa terenului studiat se doreşte amenajarea unui număr de 23 locuri de parcare la sol. Parcajele vor avea dimensiuni de 2,4 X5 metri şi vor fi dispuse paralel cu corpul de parcaje organizate în incinta terenului proprietatea privată. La realizarea lor se vor folosi materiale demontabil – pavele. Aleea carosabilă proiectată va permite circulaţia autovehiculelor în ambele sensuri şi va avea o lăţime de 7 metri. Pentru montarea pavajului va fi necesară stabilirea exactă a configuraţiei terenului ce urmează a fi amenajat. Pentru ca suprafaţă pavajului să fie nedeformată în timp terenul va trebui bine compactat. Pe suprafaţă pregătită se aşează stratul de bază, pietriş şi nisip, după care se procedează la montarea pavelelor. Pentru pavajele eco, golurile şi zona dintre rosturi se vor umple cu pământ fertil drenat bine ce ca permite cultivarea gazonului sau creşterea plantelor erbacee. Va rezulta astfel o zonă verde, dar circulabilă pietonal şi auto, în orice condiţii de vreme. Accesul la parcare se va face din strada perlei. Terenul parcării se află într-una din zonale rezidenţiale noi ale Constanţei, cartieru dezvoltat în zona campusului Universitar. Amplasamentul studia va avea accese pietonale şi auto dinspre-spre strada Perlei, în legătură directă cu bulevardul Aurel Vlaicu. Astfel noua parcare va completa necesarul de locuri de parcare aferente imobilului S+P+4E+5T. Circulaţia rutieră nu va fi afectată, parcarea fiind organizată în afara străzii.
 
Despre Trace Trans Corporation SRL
 
Creată în 1992, SC Trace Trans Corporation SRL îl are asociat unic pe Gheorghe Mihalache. Sediul social al societăţii este în Ovidiu.
Societatea are ca obiect de activitate „transporturi terestre de călători, pe baza de grafic”. Societatea asigură curse regulate spre judeţele Iaşi, Tulcea, Focşani, Bistriţa Năsăud. „Viitorul imobil va avea destinaţia de hotel. Cred că la primăvară vom demara lucrările de construcţie. Cât priveşte parcarea ecologică, aceasta va fi între bloc şi stradă”, ne-a explicat Gheorghe Mihalache.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii