Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce decizie importantă vor lua astăzi consilierii locali privind Campusul Social „Henri Coandă“

ro

18 Dec, 2015 00:00 1983 Marime text
Printre proiectele care urmează să fie votate astăzi în şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal Constanţa se numără şi cel privind aprobarea garantării unei finanţări rambursabile interne în valoare de 40.481.756 de lei pentru RAEDPP Constanţa.
 
Astfel, aleşii locali urmează să aprobe garantarea plăţilor efectuate de RAEDPP Constanţa, în valoare de 40.481.756 de lei, pentru partea creditată a contractului privind „Construire unităţi locative modulare în municipiul Constanţa şi lucrări tehnico-edilitare aferente“ - Campusul Social „Henri Coandă“, zona II, prin avalizarea biletelor la ordin emise de RAEDPP Constanţa, cu scadenţă la 30 de luni de la emitere.
 
„Urmare a Adresei nr. 13179/08.12.2015, prin care RAEDPP Constanţa transmite Primăriei municipiului Constanţa, Direcţia financiară, documentaţia aferentă obiectivului de investiţii «Construire unităţi locative modulare în municipiul Constanţa şi lucrări tehnico-edilitare aferente Campusului Social Henri Coandă, zona II».

Constatând necesitatea de a garanta plăţile efectuate de RAEDPP Constanţa, în conformitate cu HCLM 224/18.09.2013, prin care s-a aprobat documentaţia de achiziţie a lucrărilor de construcţii, respectiv fişa de date a achiziţiei, caietul de sarcini, liste de cantităţi şi planuri, precum şi propunerea de contract, se propune garantarea plăţilor efectuate de RAEDPP Constanţa prin avalizarea biletelor la ordin, în valoare totală de 40.481.756 de lei, cu o maturitate la trei ani.

Garantarea se face pentru realizarea investiţiilor publice de interes local, respectiv «Construire unităţi locative modulare în municipiul Constanţa şi lucrări tehnico-edilitare aferente Campusului Social Henri Coandă, zona II». Valoarea totală a datoriei garantate de Primăria municipiului Constanţa va fi înscrisă în registrul de evidenţă a datoriei publice locale şi se va reporta anual prin situaţiile financiare.

Menţionăm că totalul datoriilor aferente finanţărilor rambursabile contractate sau garantate de Primăria municipiului Constanţa este sub pragul de 30% din media aritmetică a veniturilor proprii pe ultimii trei ani anteriori anului 2015, aşa cum se menţionează la art. 63, alin. 4 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare“, se arată în raportul privind aprobarea garantării unei finanţări rambursabile interne în valoare de 40.481.756 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii