Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce achiziţii de bunuri, lucrări sau servicii a făcut noul executiv al Consiliului Judeţean de la preluarea mandatului (documente)

ro

10 Nov, 2016 00:00 2142 Marime text
Administraţia judeţeană a publicat pe site-ul instituţiei programul anual al achiziţiilor publice pentru 2016 şi anexele care conţin produse, servicii şi lucrări contractate.
 
În programul anual al achiziţiilor erau prevăzute proceduri pentru achiziţii publice de produse după cum urmează: dotări mobilier aferent proiectului „Restaurarea, consolidarea, protecţia, conservarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava”, în valoare de 189.710 lei; maşini, utilaje şi instalaţii pentru ocrotirea sănătăţii în cadrul proiectului „Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului Eforie Sud”, în valoare de 1.449.894 de lei; dotări pentru proiectul „Centrul multifuncţional educativ pentru tineret”, achiziţie în valoare de 2.964.676 de lei; mobilier şi alte dotări pentru proiectul „Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului Eforie Sud”, în valoare de 177.134 de lei, şi dotare mobilier pentru „Centrul multifuncţional educativ pentru tineret”, în valoare de 788.516 lei.
 
La capitolul achiziţii publice de servicii din bugetul propriu, CJC menţionează un act adiţional pentru elaborare documentaţii tehnico-economice - „rest de executat” - aferente proiectului „Restaurarea, consolidarea, protecţia, conservarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava” la contractul de asistenţă din partea proiectantului în valoare de 107.887 de lei.
 
Achiziţiile publice de lucrări contractate de CJC, potrivit programului anual de achiziţii publice cu fonduri proprii, vizează: lucrări suplimentare conform dispoziţiei de şantier la contractul execuţiei de lucrări aferente proiectului „Extindere UAMS Agigea prin înfiinţarea unui centru de îngrijire a persoanelor cu afecţiuni Alzheimer”, în valoare de 285.497 de lei, precum şi lucrări turnare placă peste punct de informare în cadrul proiectului „Restaurarea, consolidarea, protecţia, conservarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava”, pentru care a fost alocată suma de 145.597 de lei.
 
CJC a făcut achiziţii directe din bugetul propriu şi pentru cofinanţarea unor proiecte în cadrul Programului Operaţional Sectorial de Mediu - Axa prioritară 2 - „Dezvoltarea elementelor de management integrat al deşeurilor şi reabilitarea siturilor istorice contaminate”, după cum urmează: 33.240 de lei pentru servicii de dirigenţie de şantier pentru implementarea contractului „Servicii proiectare şi execuţia drumurilor de acces la obiectivele nou construite în localităţile Ovidiu, Tortoman şi Deleni, judeţul Constanţa” şi 50.000 de lei pentru procurare şi montare rezervor de apă aferent investiţiei „Construirea staţiilor de transfer Hârşova şi Deleni”.

În ce au constat achiziţiile: de la Smart TV la studii pentru proiecte şi închiriere trăsuri pentru Ziua Recoltei 

Şi anexele privind achiziţiile publice au fost postate pe site-ul administraţiei judeţene, potrivit legislaţiei în vigoare. Printre produsele achiziţionate regăsim: aparate de aer condiţionat - 16.500 de lei, espressor cafea - 2.500 de lei, achiziţie hărţi necesare întocmirii monografiei economico-militare a judeţului Constanţa - 6.500 de lei, uşi - 28.000 de lei, achiziţie bonuri valorice pentru carburanţi - 50.100 de lei, montare tâmplărie PVC Palat Administrativ - 17.845 de lei, achiziţie scule - 2.345 de lei, scaun directorial - 1.000 de lei, televizoare - 6.700 de lei sau hărţi administrative - 13.500 de lei.
 
În medie, în fiecare lună din iulie până în octombrie, CJC a cheltuit 2.500 de lei pe produse de protocol.
 
Pentru echipamente şi accesoriii îngrijire şi toaletare spaţiu verde la Pavilionul Expoziţional, CJC a plătit 3.187 de lei, iar pentru achiziţia a trei steme heraldice, 4.030 de lei. Zece scaune au costat 4.520 de lei, iar două uşi rezistente la foc pentru acelaşi Pavilion Expoziţional - 5.000 de lei. Tot pentru Pavilion au fost achiziţionate şi zece coşuri de gunoi din beton, care au costat 9.000 de lei. Pentru patru Led Smart TV, administraţia judeţeană a plătit 6.700 de lei.
 
Achiziţiile de lucrări, cu excepţia celor din programul anual, au fost reprezentate şi de lucrări de 30.000 de lei pentru proiectare de execuţie provizorie instalaţii electrice la Pavilionul Expoziţional, pentru „Sărbătoarea Recoltei şi a Vinului Dobrogean”, şi de o altă serie de lucrări, în valoare de 69.000 de lei, pentru amenajarea interioară a unor birouri şi a unei săli de şedinţe din cadrul Consiliului Judeţean.
 
Achiziţiile de servicii au vizat proiectele aflate în desfăşurare sau pe care CJC intenţionează să le deruleze pe viitor. Astfel, a fost alocată suma de 132.500 de lei pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice, faza SF/DALI, şi a documentaţiei aferente conform specificaţiilor tehnice pentru proiectul „Reabilitarea şi modernizarea DJ 223 Cernavodă - Rasova - Aliman - Ion Corvin”.
 
O sumă similară a mers către societatea care va elabora documentaţia tehnico-economică - faza SF/DALI necesară derulării proiectului „Restaurarea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa”.
 
Tot 132.500 de lei au fost alocaţi şi pentru a elabora documentaţia tehnico-economică - faza SF/DALI necesară derulării proiectului „Salvarea şi punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu”.
 
75.767 de lei este bugetul necesar actualizării documentaţiei - faza SF/DALI pentru „Cetatea Carsium”.
 
132.500 de lei reprezintă bugetul pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice - faza SF/DALI necesare derulării proiectului „Restaurarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Histria”.
 
Serviciile de promovare pentru „Sărbătoarea Recoltei şi a Vinului Dobrogean - ediţia 2016” au costat 108.353 de lei, iar lucrările derulate pentru acest eveniment (închiriere trăsuri, reciclare/incinerare deşeuri, amenajări temporare, servicii de închiriere corturi, servicii de salubritate şi servicii medicale şi ambulanţă) - 274.000 de lei.
 
Alţi 70.000 de lei din bugetul judeţean au fost direcţionaţi, în luna septembrie, pentru servicii de amenajare şi întreţinere spaţii verzi la sediile Consiliului Judeţean.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii