Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:20 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Care este taxa anuală Municipiul Constanţa aderă la Eurocities - Reţeaua marilor oraşe europene

ro

18 Sep, 2017 00:00 3135 Marime text
Consilierii locali municipali trebuie să decidă în şedinţa ordinară din luna septembrie dacă sunt sau nu de acord ca municipiul Constanţa să adere la Eurocities - Reţeaua marilor oraşe europene. Dacă proiectul va trece de votul aleşilor locali, municipiul va plăti şi o cotizaţie anuală ca membru în clubul select al oraşelor europene. Aceasta urmează să fie aprobată tot în cadrul Consiliului Local Constanţa. Conform prevederilor regulamentului Eurocities, în cazul în care taxa nu este plătită în primele şase luni ale anului, orice sumă neachitată va fi supusă unei dobânzi de 1% pe lună.
 
Eurocities este o organizaţie neguvernamentală europeană ce reuneşte peste 130 de metropole din peste 30 de state europene. Oraşele membre Eurocities au o dimensiune internaţională, o populaţie de peste 250.000 de locuitori şi sunt un important centru regional.
 
Calitatea de membru Eurocities oferă municipiilor recunoaşterea lor ca centre regionale importante. Potrivit unor surse din cadrul Primăriei, Constanţa ar fi primit invitaţia de a deveni membru în clubul oraşelor europene ca o recunoaştere a nivelului atins de municipiul nostru în ultimii ani în implementarea standardelor europene la nivelul guvernării locale.

Timişoara, membru Eurocities din 2000

Municipiul Timişoara a aderat la reţeaua Eurocities, în calitate de membru asociat, în anul 2000, şi începând cu 1 ianuarie 2007, data aderării României la Uniunea Europeană, a devenit membru cu drepturi depline al reţelei Eurocities. Potrivit presei locale de pe malul Begăi, în 2011, conform unei facturi emise de Eurocities, Timişoara a achitat o cotizaţie de peste 15.000 de euro.

Clujul plăteşte 16.000 de euro pentru a face parte din clubul marilor oraşe europene

Şi Primăria Cluj-Napoca a primit, recent, oficial invitaţia de a adera la Eurocities - Reţeaua marilor oraşe europene. Pentru aceasta, consilierii locali clujeni vor aproba în şedinţa din luna septembrie plata unei cotizaţii anuale de 16.000 de euro.

Despre Eurocities

Eurocities facilitează cooperarea şi diverse schimburi de cunoştinţe şi experienţe în reţea, între oraşele membre, şi promovează proiecte transnaţionale europene; face lobby pe lângă instituţiile Uniunii Europene pentru influenţarea politicilor europene care au impact asupra oraşelor şi cetăţenilor şi contribuie la dezvoltarea şi implementarea politicilor, legislaţiei şi programelor europene, fiind un important partener de dialog al Comisiei Europene atât la nivel politic, cât şi la nivel tehnic; dezvoltă campanii de promovare cu o problematică vastă - pe teme economice, sociale, culturale, de mediu etc. -, de interes pentru oraşe, pentru conştientizarea şi schimbarea comportamentului cetăţenilor, împreună cu autorităţile municipale şi cu cetăţenii.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii