Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când se încheie evaluarea? Proiecte pentru a obţine fonduri nerambursabile de la Consiliul Judeţean Constanţa

ro

13 May, 2017 00:00 2283 Marime text
Administraţia judeţeană a stabilit termenele până la care orice persoană fizică sau juridică fără scop patrimonial are dreptul de a propune un proiect, respectând condiţiile de eligibilitate, înregistrare, capacitate tehnică şi capacitate financiară stabilite de reglementările legale în vigoare pentru a obţine fonduri nerambursabile. Ieri a fost publicat în Monitorul Oficial şi anunţul de participare, care stabileşte termenele pentru depunerea proiectelor, precum şi criteriile de evaluare şi punctajele ce vor fi aplicate pentru declararea eligibilităţii proiectelor care urmează să fie înscrise.
 
Pentru ambele tipuri de proiecte, documentaţiile se vor depune începând cu data de 15.05.2017, iar data-limită de depunere este 13.06.217. Perioada de selecţie şi evaluare a proiectelor este cuprinsă între 14.06.2017 şi 13.07.2017.
Pentru acţiuni, proiecte sau evenimente culturale, sociale şi de tineret de interes general, regional sau judeţean, Metodologia şi Ghidul solicitantului pot fi obţinute de la Direcţia de Turism şi Coordonarea Instituţiilor de Cultură, în timp ce asociaţiile, fundaţiile sau ONG-urile interesate să acceseze fonduri nerambursabile pentru proiecte şi programe sportive trebuie să se adreseze Direcţiei de Dezvoltare Judeţeană şi Coordonarea Instituţiilor de Sănătate, Sport şi Învăţământ, din cadrul Consiliului Judeţean. Atribuirea contractelor cu finanţare nerambursabilă se va face în limita fondurilor publice alocate programelor aprobate anual în bugetul judeţean.

Bugetul pentru anul în curs este de 8 milioane de lei 

Vă reamintim că, în urmă cu câteva zile, a fost publicat în Monitorul Oficial programul anual de finanţări nerambursabile din fonduri publice ale judeţului Constanţa pe anul 2017. Consiliul Judeţean îşi propune şi anul acesta să susţină, cu finanţare nerambursabilă, din fonduri publice, proiectele şi programele cluburilor sportive de drept privat şi ale asociaţiilor pe ramură de sport, precum şi acţiuni/proiecte culturale, sociale şi de tineret, de interes public, în conformitate cu prevederile bugetare pentru anul 2017, în cuantum total de 8.000.000 de lei.
 
Suma alocată anul acesta este sub cea a anului 2016, când administraţia judeţeană a finanţat proiecte şi programe de 12.000.000 de lei.
Finanţările nerambursabile pe proiecte se fac în baza Legii 350/2005, Ordinului nr. 130/2006 privind finanţarea nerambursabilă şi Ordonanţei nr. 51/1998 privind îmbunătăţirea sistemului de finanţare a programelor şi a proiectelor culturale.

Programul anual de finanţări nerambursabile prevede suma de 3.000.000 de lei pentru proiecte şi programe sportive. Pentru acţiuni, proiecte sau evenimente culturale, sociale şi de tineret de interes general, regional sau judeţean, programul anual îşi propune finanţări nerambursabile în cuantum de 5.000.000 de lei.
Atribuirea contractelor cu finanţare nerambursabilă se va face pe bază de selecţie de oferte, de către comisii numite prin dispoziţia preşedintelui CJC. Programul pe anul 2017 va cuprinde mai multe sesiuni de selecţie a ofertelor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii