Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania „Curățăm Constanța Noastră” demarată cu întârziere

ro

17 Oct, 2016 00:00 1488 Marime text
Constănțenii care doresc să se alăture campaniei „Curățăm Constanța Noastră” pot participa cu o întârziere de aproape două săptămâni la acțiunile de ecologizare susținute de Primăria municipiului Constanța. Aceștia sunt invitați să se implice în campanie, fie că locuiesc la casă ori la bloc, fie că lucrează la o companie sau o instituție din Constanța.

Ediția de primăvară a campaniei din acest an a fost pusă sub semnul „complicităţii“. „«Curăţăm Constanţa Noastră» este o campanie promovată de Primăria municipiului Constanţa, în care sunt aşteptaţi să se implice operatori economici, instituţii publice şi societatea civilă reprezentată de ONG-uri şi cetăţeni“, declara Decebal Făgădău la începutul acțiunilor de ecologizare, pe 1 aprilie. Aşadar, campania nu a mai fost a Primăriei Constanţa, care a avut rol de promotor.

În această toamnă, campania de ecologizare și igienizare din acest an a debutat destul de târziu, pe site-ul Primăriei Constanța afirmându-se că startul a fost dat pe 3 octombrie în parcul Poarta 6, Parcul Tăbăcăriei și Bulevardul Tomis cu reparații, dezinsecție, dezinfecție, cosit peluze, tuns garduri vii, toaletare arbori și salubrizarea și degajarea terenului prin ridicarea deșeurilor menajere și vegetale.

„Așa cum este normal, noi, administrația, vom fi în centrul campaniei. Toate direcțiile primăriei, precum și regiile și societățile coordonate sau subordonate municipalității vor fi în teren.” susține primarul Decebal Făgădău.

Sâmbătă, 15 octombrie, în cadrul campaniei a fost igienizat parcul Tomis II, alături de Sindicatul Liber al Salariaților din Administrația Publică Constanța, mobilizându-se peste 60 de persoane. De asemenea, 100 de sportivi au participat la o acțiune de ecologizare ce a vizat baza sportivă de rugby Farul Constanța, sub îndrumarea Clubului Sportiv Tomitanii, iar peste 130 de persoane s-au alăturat inițiativei Bisericii „Sfânta Treime“ Constanța de a ecologiza și igieniza zona Complexului Sportiv Badea Cârțan.

La sfârșitul zilei s-au adunat peste 400 de saci de deșeuri, care ulterior au fost ridicați de firma de salubritate și transportați la stația de reciclare.

Care sunt cartierele ce vor fi igienizate în urma campaniei

În săptămânile următoare, până pe 28 octombrie, vor fi vizate cartierele Tomis III și IV, Tomis Nord, KM 4-5, Anadalchioi și Coiciu, Viile Noi, cartier Palas, Abator, zona Doraly și Roterdam, dar și zona Casei de Cultură și strada Primăverii.

Citește și:

Memoria scurtă a cetățeanului… Toamna aceasta nu mai „Curățăm Constanța Noastră”?! (document + galerie foto)

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii