Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:46 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Calificarea, o şansă pentru viitor“ Primăria Eforie, beneficiarul unui proiect european dedicat nevoilor oamenilor

ro

24 Sep, 2014 00:00 1974 Marime text
„Omul sfinţeşte locul“, spune o veche zicală românească. Iar pentru că resursa umană este importantă pentru dezvoltarea sănătoasă a oricărei comunităţi, autorităţile locale din oraşul Eforie investesc în viitorul locuitorilor. Primăria Oraşului Eforie, în calitate de beneficiar, demarează, astăzi, proiectul „Calificarea - O şansă pentru viitor“, proiect finanţat din Fondul Social European prin Programul Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013, Axa prioritară 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare“.

„Obiectivul general al proiectului vizează menţinerea unui număr cât mai mare de persoane pe piaţa muncii prin implementarea de măsuri integrate ce vizează şomerii, persoanele inactive şi şomerii de lungă durată din regiunea Sud-Est“, susţin reprezentaţii Primăriei Eforie. Obiectivul vizează implementarea de măsuri integrate de tip consiliere şi formare, în vederea calificării pentru 300 de persoane, din care 150 de şomeri de lungă durată şi 100 de persoane inactive, dar şi alţi 50 de şomeri din regiunea sud-est. „Aceste persoane vor participa la cursuri de calificare ce vor fi finalizate cu o diplomă recunoscută pe piaţa muncii. 56 dintre cei care vor urma aceste cursuri se vor specializa în meseria de peisagist - floricultor. Alte 56 de persoane vor putea deveni administratori de pensiuni turistice. Specializarea de cameristă o vor obţine 112 persoane“, au declarat reprezentanţii administraţiei locale de la Eforie.

Astfel, membrii grupului-ţintă vor avea şanse sporite de integrare pe piaţa muncii, procedându-se astfel la facilitarea procesului de inserţie profesională a acestor persoane. Pe termen lung, beneficiile generate de proiect vizează oferirea unui trai decent pentru membrii grupului-ţintă, dar şi posibilităţi de dezvoltare în carieră.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii