Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bilanţul dezastruos la Rasova Mihalache Neamţu - „Sper să primim sprijin de la autorităţi”

ro

10 Jul, 2013 00:00 2354 Marime text
Ploaia torenţială de luni seara a produs pagube impresionate la Rasova. Comuna abia îşi revenea din coşmarul inundaţiilor de la sfârşitul lunii trecute, care au afectat satul Cochirleni, când a fost, din nou, lovită de ape, de această dată, mult mai puternic, cuprinsă de ape fiind localitatea Rasova.

Trei case au fost dărâmate de viitură, iar alte trei avariate. 22 de locuinţe, patru magazii, şase beciuri şi 61 de curţi, grădini şi anexe au fost inundate. Şi 13 kilometri de drum sunt deterioraţi, iar mai multe animale au murit, în urma ploii torenţiale de luni seara. Şeful autorităţii locale Mihalache Neamţu a vorbit de un volum de apă foarte mare. Astfel că a fost de-ajuns să plouă 30 de minute pentru ca dezastrul să se producă, cantitatea de precipitaţii fiind de peste 50 litri/metrul pătrat.

Primarul a explicat că a comunicat comitetului pentru situaţii de urgenţă pagubele constatate şi speră ca va primi ajutor din partea autorităţilor pentru a remedia prejudiciile.

Mihalache Neamţu a precizat că nu dispune de fondurile băneşti necesare pentru îndreptarea situaţiei. „Sper să primim sprijin de la autorităţi”, a precizat, ieri, primarul comunei Rasova. Acesta a menţionat că în localitate există un podeţ obturat şi că va expune şi acest aspect comitetului pentru situaţii de urgenţă, pentru ca podeţul să fie deblocat, în vederea reducerii pericolului de inundare a localităţii.  

Amintim că la ploaia din data de 30 iunie, viitura a compromis culturile localnicilor şi a afectat puternic drumurile din Cochirleni, provocând formarea de cratere adânci de până în şase metri. Dar autoritatea locală nici nu apucase să intervină pentru repararea drumurilor de la Cochirleni că apele au cuprins, de această dată, localitatea Rasova.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii