Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:37 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficii pentru agricultori şi localnici Primarul Tudor Nădrag începe un proiect de un milion de euro

ro

15 Jan, 2013 23:20 2285 Marime text
Harsova_primar__Tudor_Nadrag_005.jpgPrimarul Tudor Nădrag va realiza în acest an proiectul privind amenajarea a trei drumuri de exploatare agricolă. Proiectul finanţat cu fonduri europene este în valoare de un milion de euro cu TVA şi se află în aceste zile în licitaţie publică. Câştigurile aduse de acest proiect sunt numeroase atât pentru agricultori cât şi pentru localnici, dar şi pentru oamenii din judeţ şi din ţară care vin pentru tratament la Apele Termale, susţine primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag. „Proiectul a fost depus în urmă cu un an, iar acum jumătate de an a fost aprobat, fiindu-i acordat punctajul maxim, întrucât cele trei drumuri de exploatare agricolă pornesc de la şoseaua naţională", a explicat edilul.

Potrivit primarului vor intra în asfaltare următoarele trei trasee: DN2A - Apele Termale, DN2A - Vadu Oii şi DN2A - DC 68 Hârşova - Ciobanu.

„Proiectul va facilita accesul oamenilor din Hârşova şi din ţară la Apele Termale, dar va crea şi un traseu pentru cei de la Ocolul Silvic. De asemenea, de cel de-al doilea drum vor beneficia atât agricultorii, cât şi localnicii din Vadu Oii. Iar cel de-al treilea drum va reprezenta o centură ocolitoare a Hârşovei", a explicat primarul.

Şeful autorităţii locale susţine că cele trei trasee de exploatare va deservi o suprafaţă agricolă de 1.200 hectare.

De asemenea, cele trei drumuri au o lungime de 7 kilometri.

Edilul susţine că acest proiect reprezintă o mare realizare. „După Revoluţie, românii care au vizitat şi alte ţări au observat că străinii au şosele asfaltate şi pe câmp. Acum Uniunea Europeană dă şi României, şi celor cu proiecte bune această şansă, de a asfalta drumurile agricole", a subliniat Tudor Nădrag.

„Ne grăbim cu acest proiect"

Primarul îşi doreşte ca drumurile de exploatare să fie realizate anul aceasta. „Ne grăbim cu acest proiect pentru că ne dorim ca după finalizarea acestuia să iniţiem lucrările în cadrul unui alt proiect depus pe Axa 2 POR în valoare de 6 milioane de euro", a punctat Tudor Nădrag. Şeful autorităţii locale a explicat că cel din urmă proiect prevede reabilitarea străzilor în interiorul oraşului pe o distanţă de opt kilometri. Este vorba de altfel de o lucrare complexă care pe lângă asfaltări prevede şi amenajarea de borduri, pavele, spaţii verzi şi cămine de apă. „Avem mari probleme în ceea ce priveşte infrastructura rutieră. De 30 de ani nu s-a făcut nimic", a menţionat primarul. Acesta a amintit că în ceea ce-l priveşte de când este primar a asfaltat cu sprijinul Consiliului Judeţean, prin Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri, 12 străzi. „Aceste lucrări cu cei de la RAJDP nu m-au costat nimic, le-am făcut pe datorie la preţuri mici şi le-am plătit atunci când mi-au fost repartizate fonduri. Aceasta în timp ce alţii înaintea mea au executat lucrări din credite la preţuri duble", a mărturisit edilul. De asemenea, printre realizările primarului pe partea de infrastructură se numără şi asfaltarea în regie proprie, cu fonduri reduse, în anii 2011 şi 2012, a tuturor parcărilor din zona blocurilor.

Cum vede Tudor Nădrag anul 2013

Primarul crede că va reuşi să facă faţă provocărilor anului 2013, secretul fiind chibzuinţa. „Deşi ne aflăm într-o perioadă de criză financiară, vom reuşi şi anul acesta să punem asfalt, să mai reparăm astfel din străzi şi cu bani de la bugetul local şi de la Consiliul Judeţean, şi nu doar cu fonduri europene. Vrem să construim şi blocuri în continuare. În acest sens, sperăm să se dea drumul la finanţare în cazul proiectelor ANL. În cadrul acestui program noi avem patru blocuri aprobate pe care ne dorim să le construim. Din toată sărăcia, vom reuşi să plătim şi creditele lăsate de fosta administraţie, dar şi să plătim salariile celor 200 de angajaţi ai Primăriei cărora ne străduim să le asigurăm un loc de muncă. Tot Primăria va aloca în continuare fondurile pentru funcţionarea şi încălzirea Spitalului Orăşenesc, deşi acesta mai deserveşte alte nouă comune, precum şi satele din Balta Brăilei şi din vecinătatea Tulcei şi Ialomiţei. Dar folosind banul public cu multă chibzuinţă vom reuşi şi-n acest an să ne gospodărim corespunzător", afirmă primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii