Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Banii pot fi cheltuiţi şi pe medicamente Primăria Cernavodă începe distribuirea tichetelor valorice pentru Lăsata de sec

ro

17 Feb, 2014 00:00 2086 Marime text
Primăria oraşului Cernavodă derulează începând de astăzi, 17 februarie, până miercuri, 19 februarie 2014, programul de distribuire a tichetelor sociale pentru evenimentul „Lăsata de sec (începutul postului Sfintelor Paşti)”. Autorităţile locale au întocmit şi un grafic în acest sens. Astfel, pensionarii care au depus documentaţia în termen şi întrunesc condiţiile de acordare a tichetelor sociale, sunt aşteptaţi să se prezinte cu actul de identitate, la Muzeul local de istorie din strada Ovidiu, numărul 19, după cum urmează: persoanele al căror nume începe cu literele A-L, sunt aşteptate astăzi, între orele 8.00 – 14.00; persoanele al căror nume începe cu literele M-Z, sunt aşteptate în data de 18 februarie, între orele 8.00 - 14.00.
Campania se derulează ca urmare a iniţierii de către primarul Gheorghe Hânsă a unui proiect social pentru sprijinirea persoanelor vârstnice din localitate. Faţă de anul trecut, programul denumit „Respect şi Sprijin pentru seniorii oraşului nostru”, a suferit câteva modificări. Mai precis, valoarea tichetelor sociale a fost majorată cu 10 lei, acestea fiind din acest an în cuantum de 50 de lei. Beneficiarii acestui proiect sunt aproximativ 1.400 de cernavodeni, cu venituri de până la 700 de lei. Anul trecut, primeau tichete cei cu venituri de până în 600 de lei, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Oraşului Cernavodă, Sorina Popa.
 
O alternativă la campaniile cu pachete sociale

Tichetele valorice înlocuiesc pachetele sociale cu alimente (un kilogram de zahăr, un kilogram de făină,un kilogram de orez,un litru de ulei şi un pui) şi sunt distribuite de către Direcţia de Asistenţă Socială Cernavodă de şase ori pe an (de Lăsata de sec, Paşte, Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, Sânta Fecioară Maria, Ziua Internaţională a persoanelor vârstnice şi de Naşterea Domnului).
Tichetele sociale pot fi utilizate pentru achiziţionarea de alimente, medicamente, materiale igienico-sanitare şi alte produse de prima necesitate. „Beneficiarii pot folosi aceste tichete în toate supermarketurile din oraş, şi-n marile lanţuri de farmacii”, a menţionat purtătorul de cuvânt Sorina Popa.
Beneficiarii programului sunt pensionarii cu venituri de până în 700 de lei, asistaţii sociali cu vârsta de peste 60 de ani şi persoanele cu handicap.
Obiectivele acestui program implementat de autorităţile din Cernavodă sunt atât soluţionarea unor probleme de ordin social, cât şi sprijinirea comerţului local. Încă de la introducerea lui, primarul Gheorghe Hânsă a considerat că acest proiect va aduce avantaje oraşului prin intermediul acestui mecanism de plată, care va permite beneficiarilor să îşi achiziţioneze o gamă mai largă de produse, iar agenţii economici vor beneficia de un număr mai mare de clienţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii