Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:40 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adrian Stan - „Banii europeni au fost o șansă pe care am știut să o fructificăm“

ro

22 Nov, 2014 00:00 1751 Marime text
Autoritățile locale din orașul Techirghiol au anunțat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, încheierea proiectului „Parc de recreere în orașul Techirghiol“. Cunoscut și sub numele de „reabilitare faleză“, proiectul a fost componentă a Programului Operațional Regional 2007 - 2013, Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor“ și a avut o valoare totală de 2.644.792,16 lei, din care valoarea eligibilă a fost de 1.667.105,68 de lei, contribuția autorității locale fiind de doar 41.496,10 lei.

Suprafața reabilitată este de 40.200 mp. Proiectul a început în data de 25 octombrie 2012 și a constat în reabilitarea zonei cuprinse între bulevardul Victor Climescu și aleile pietonale din imediata apropiere a scărilor care permit accesul pe malul lacului. De asemenea, în cadrul aceluiași proiect s-au realizat și două spații de joacă pentru copii, dotate cu ansambluri de leagăne și tobogane, rampe de acces în parc pentru persoane cu handicap locomotor și o rețea de irigație a spațiului verde din perimetrul reabilitat.

În cadrul conferinței de presă, primarul Adrian Stan a precizat că se impunea un asemenea proiect în zona falezei, aceasta fiind reabilitată ultima dată în jurul anilor '70. Edilul-şef a ținut să sublinieze și importanța banilor europeni în dezvoltarea localităților precum Techirghiol: „Fără banii de la Uniunea Europeană noi, localitățile mici, nu am fi avut posibilitatea să facem astfel de investiții. Pentru Techirghiol, banii europeni au fost o șansă pe care am știut să o fructificăm. A fost o șansă unică și poate irepetabilă ca în patru ani să facem investiții de peste 5 milioane de euro“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii