Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Azi, şedinţă CJC Dosarul lui Constantinescu privind elicopterul prăbuşit în Siutghiol, pe masa consilierilor judeţeni (document)

ro

16 Jul, 2015 00:00 2553 Marime text
Consilierii judeţeni se reunesc, astăzi, în şedinţă ordinară pe luna iulie. Şedinţa este programată de la ora 12.00, în sala „Remus Opreanu“ din cadrul Palatului Administrativ - Consiliul Judeţean Constanţa. Niciunul dintre cele 28 de proiecte de hotărâre afişate pe site-ul CJC până ieri nu priveşte delegarea atribuţiilor de preşedinte al CJC către unul dintre vicepreşedinţi, având în vedere că Nicuşor Constantinescu are interdicţie de la instanţă de a-şi exercita atribuţiile de preşedinte al CJC.

Încă un dosar al DNA, pe mâna consilierilor


Totuşi, printre proiectele pe care le vor discuta aleşii judeţeni astăzi se numără cel care vizează „discutarea Adresei din data de 16.06.2015 a DNA - Serviciul Teritorial Constanţa, în dosarul nr. 219/P/2014“. Este vorba despre dosarul în care şeful CJC, Nicuşor Constantinescu, a fost trimis în judecată în stare de libertate la data de 29 iunie 2015. „Prin ordonanţa nr. 219/P/2014 din data de 4.12.2014 a DNA - ST Constanţa, s-a dispus începerea urmăririi penale în cauza cu privire la infracţiunea de: abuz în serviciu, prevăzută de art. 132 din Legea nr. 78/2000, raportat la art. 297, alin. 1 C.pen., cu aplicarea art. 309 C.pen. şi art. 5 alin.1 C.pen, constând în aceea că reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa au îndeplinit în mod defectuos acte în legătură cu funcţiile publice deţinute, respectiv au refuzat să introducă un elicopter achiziţionat la preţul de aproximativ 5 milioane de euro în sistemul SMURD pentru a fi modernizat şi operat gratuit de către Inspectoratul General al Aviaţiei din cadrul MAI, au încheiat un contract cu (...) pentru servicii de operare a elicopterului respectiv, fiind plătiţi din bugetul UAT judeţul Constanţa aproximativ 800.000 de euro, iar elicopterul a fost folosit de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa în alte scopuri decât cele pentru care a fost achiziţionat“, potrivit rechizitoriului. Precizăm că este vorba despre elicopterul prăbuşit, anul trecut, în lacul Siutghiol, tragedie în care şi-au pierdut viaţa medicul Laura Vizireanu, asistenta Gabriela Harton, pilotul, comandor Petre Corneliu Cătuneanu, şi copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel.

Tot astăzi, directorul general al RAJDP Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, va prezenta un raport de activitate, aşa cum i s-a solicitat la ultima reuniune a aleşilor locali de către Cristinel Dragomir, vicepreşedintele CJC pe atunci cu atribuţii de preşedinte. În contextul conferinţei de presă susţinute ieri la sediul RAJDP, Gâmbuţeanu a declarat că va prezenta acest raport, dar că va ataca decizia prin care nu i s-a permis candidatura pentru un mandat în cadrul Consiliului de Administraţie al regiei. Din acest punct de vedere, şedinţa de astăzi se anunţă a fi una extrem de interesantă. Amintim că solicitarea lui Dragomir ca Gâmbuţeanu să prezinte un raport de activitate a venit ca urmare a unei plângeri pe care şeful RAJDP a depus-o la Parchet, la Prefectură şi la CJC, în care îl acuză de conflict de interese pe Cristian Gheorghe Darie, celălalt vicepreşedinte al CJC, forţându-i astfel mâna să demisioneze de la conducerea comisiei care trebuia să stabilească noul Consiliu de Administraţie al regiei. Cristinel Dragomir a dat atunci de înţeles că, în ultima vreme, regia de drumuri acţionează „de capul ei“.

Comuna Lipniţa predă reţeaua de apă

În cadrul şedinţei de astăzi, se va vota şi pentru încheierea unui protocol de colaborare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa privind „aplicarea legislaţiei în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă la nivelul judeţului Constanţa“. Alte proiecte de hotărâre cuprinse până acum pe ordinea de zi privesc: încetarea dreptului de administrare asupra imobilelor aflate în domeniul public al judeţului Constanţa situate în strada Izvor nr. 23 de către Biblioteca Judeţeană „Ioan N. Roman“; încetarea dreptului de administrare al Consiliului Local Lipniţa asupra obiectivului „Sistem de alimentare cu apă a localităţii Carvăn, comuna Lipniţa“, proprietate publică a Judeţului Constanţa; modificarea anexei nr. 6 din Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa nr. 5/2007 privind stabilirea unor tarife, taxe şi taxe speciale pentru anul 2007. Nu în ultimul rând, aleşii judeţeni vor vota pentru unele modificări de organigrame ale instituţiilor subordonate, dar şi pentru rectificarea bugetelor de venituri şi cheltuieli ale unora dintre acestea.

Convocatorul şedinţei CJC este disponibil în secţiunea „Documente“. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii