Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:36 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averea lui Niculae Peride, consilierul judeţean cu locuinţe în străinătate

ro

04 Sep, 2012 01:00 4348 Marime text
avereperide-NicolaePeride.jpgPe site-ul Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) au fost publicate declaraţiile de avere şi de interese ale noilor consilieri judeţeni, aceia care vor lua, în mandatul 2012 - 2016, cele mai importante decizii pentru judeţ.

Cotidianul ZIUA de Constanţa va publica, în ordinea alfabetică a numelui de familie (aşa cum apar documentele şi pe site-ul CJC), declaraţiile de avere şi de interese ale tuturor consilierilor judeţeni, declaraţii care pot fi accesate pe site-ul www.ziuaconstanta.ro.

Casă şi apartament în Bulgaria

Aşa cum reiese din declaraţia de avere, consilierul judeţean Niculae Peride deţine două terenuri: un teren agricol în Casimcea (Tulcea), dobândit prin moştenire de la socri, şi unul intravilan, în Techirghiol, dobândit prin donaţie, în 2007. Ambele terenuri sunt, însă, pe numele soţiei sale, Daniela Peride.

În ceea ce priveşte clădirile, Peride deţine, fie pe numele său, fie pe cel al soţiei, patru apartamente în Constanţa, o garsonieră în Bucureşti, o casă cu teren în Constanţa, de 205 metri pătraţi, un apartament în Varna (Bulgaria), în suprafaţă de 60 metri pătraţi, precum şi o casă în Varna, dobândită în 2007, prin moştenire, în suprafaţă de 1.500 metri pătraţi.

Consilierul nu deţine bunuri mobile, nici bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural naţional sau universal, a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro.

Cât despre bunurile mobile a căror valoare depăşeşte 3.000 de euro fiecare şi bunurile imobile înstrăinate în ultimele 12 luni, în declaraţia lui Peride figurează un apartament vândut în 2011 unui anume Mihai Coiciu, contra sumei de 40.000 de euro.

În rubrica „Active financiare" regăsim un depozit la Credit Europe Bank SA, deschis în 2008, în valoare de 12.000 de lei. Niculae Peride nu are plasamente şi investiţii directe, dar nici datorii.

Veniturile unui cadru universitar...

Consilierul judeţean USL este cadru universitar al Universităţii „Ovidius" Constanţa. Pentru activităţi didactice şi de cercetare la universitate a încasat, în anul fiscal precedent completării declaraţiei de avere, un venit anual de 93.447 de lei. Acestuia i se adaugă un venit de 701 lei, încasat în calitate de membru al comisiei de doctorat din cadrul Universităţii Galaţi. Nu în ultimul rând, indemnizaţia de consilier judeţean al lui Peride a ajuns la 7.018 lei.

Soţia sa, Daniela Peride, a încasat, din activităţi didactice (jumătate de an) la Colegiul Carol un venit de 7.369 de lei. Pentru activităţile didactice din cadrul Universităţii „Ovidius", aceasta a încasat 6.879 de lei.

Fiul consilierului judeţean, Nicolae Peride, a realizat un venit de 2.000 de lei în calitate de membru în juriul Asociaţiei Culturale Ştefan Company.

Niculae Peride a realizat venituri şi în urma cedării folosinţei bunurilor pe care le deţine. Astfel, pentru închirierea casei din Varna, el a încasat 60.000 de lei, iar pentru un apartament cu două camere în Constanţa - 220 de lei. Soţia sa a obţinut, prin închirierea casei din Varna, 20.000 de lei, iar prin cea a apartamentului de două camere din Constanţa - 220 de lei.

Cât despre veniturile din pensii, soţia lui Peride a încasat anul trecut o pensie în valoare de 4.848 de lei.

... şi interesele sale

Conform declaraţiei de interese, Niculae Peride este asociat în SC Gropper SRL, în P&B Turism SRL, precum şi în SC CTTC SRL.

El este, de asemenea, membru al Asociaţiei Române de Tensometrie şi membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa.

În rubrica „Contracte, inclusiv cele de asistenţă juridică, consultanţă şi civile, obţinute sau aflate în derulare în timpul exercitării funcţiilor, mandatelor sau demnităţilor publice finanţate de la bugetul de stat, local şi din fonduri externe ori încheiate cu societăţi comerciale cu capital de stat sau unde este statul acţionar majoritat/minoritar" din declaraţia lui Peride figurează un contract de consultanţă de la Universitatea „Ovidius" din Constanţa, derulat în perioada 9 aprilie - 31 decembrie 2012, în valoare de 24.500 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii