Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Avem de terminat construcţia celor două grădiniţe" Primarul Constantin Radu are un nou Consiliu Local

ro

26 Jun, 2012 01:00 2345 Marime text
amzacea.jpgAutorităţile locale îşi desemnează zilele acestea, rând pe rând, viceprimarii şi îşi instalează în funcţie primarii şi consilierii locali. Ieri a venit rândul ca şi Primăria Amzacea să-şi reînceapă activitatea.

În prezenţa unui judecător de la Judecătoria Mangalia şi a delegatului din partea Prefecturii Constanţa, Nicoleta Gula, au avut loc validarea noului CL Amzacea, numirea viceprimarului şi depunerea jurământului de primarul reales, Constantin Radu. După formarea CL-ului, consilierii locali nou instalaţi în funcţie l-au reales viceprimar pe Achim Mihalcea. Acesta va face echipă, ca şi în legislatura 2008 - 2012, cu primarul Constantin Radu. Amintim că şeful autorităţii locale a fost reconfirmat în funcţie, câştigând un nou mandat cu 68,88% din voturile valabil exprimate.

Noul Consiliu Local este format din şapte membri USL, doi membri PNŢCD şi un membru PP-DD. Din partea USL au fost validate candidaturile lui Achim Mihalcea, Suat Femi, Cristea Iuliana Nedelcu, Ştefan Dumitru, Dănuţ Vlăsceanu, Florea Iordan, Nicolae Gheorghe. PNŢCD va fi reprezentat în CL Amzacea de Romică Stan şi de Laura Larisa Danielov, în timp ce PP-DD îl va avea consilier local pe Octai Osman. Primarul Constantin Radu susţine că din anul 2000, de când se află la şefia Primăriei Amzacea, s-a obişnuit „şi cu bune şi cu rele". În acelaşi timp, Constantin Radu a afirmat că atât el, cât şi consilierii locali se află în Primărie pentru a continua proiectele privind dezvoltarea localităţii. Primarul speră că acest mandat va fi mai bun decât cel precedent. „Am de terminat construcţia celor două grădiniţe începute în anul 2008, de realizat reţeaua de alimentare cu apă de la Casicea, de finalizat şcoala nouă de la Amzacea, de realizat iluminatul public în Cartierul Nou din Amzacea", a precizat primarul Constantin Radu. Primarul speră ca anul acesta Guvernul să reia finanţarea în cazul grădiniţelor şi a şcolii noi, astfel încât acestea să fie inaugurate în luna noiembrie a.c. De asemenea, primarul, împreună cu echipa de consilieri, se va implica pentru ca până spre sfârşitul anului să finalizeze cu bani de la bugetul local şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa construcţia Căminului Cultural din Cartierul Nou din Amzacea. Pentru acest ultim proiect, început în urmă cu un an, Consiliul Judeţean Constanţa a alocat deja 170.000 de lei. Reabilitarea drumurilor din comună reprezintă o altă prioritate a primarului în funcţie în mandatul 2012 - 2016.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii