Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:13 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au fost modificate criteriile de repartiţie a locuinţelor sociale

ro

12 Apr, 2012 00:00 3034 Marime text

locuintehanricoanda-lucraricampussocialHenriConada.jpgConsiliul Local Municipal Constanţa a adoptat, în şedinţa ordinară de ieri, proiectul privind modificarea unor anexe din Hotărârea 65 din 2011, care făcea referire la aprobarea „Programului de construire unităţi locative modulare în municipiul Constanţa şi lucrări tehnico-edilitare aferente" - campus social Henri Coandă - strada Ştefăniţă Vodă.

Proiectul a figurat pe ordinea de zi suplimentară şi se referă, concret, la modificarea regulamentului potrivit căruia persoanele defavorizate din Constanţa trebuie să întrunească nişte condiţii anume pentru a avea punctajul necesar obţinerii unei locuinţe sociale. Mai exact, aleşii locali au renunţat la criteriul conform căruia persoanele care deţin în proprietate autoturisme nu pot beneficia de locuinţe în campusul social Henri Coandă. Astfel, persoanele defavorizate care deţin autoturisme mai vechi de zece ani, maşini cu o capacitate cilindrică mai mică de 1.600 centimetri cubi şi Dacii pot aplica şi ele pentru locuinţele sociale. Acestea vor fi însă depunctate cu zece puncte. Totodată, pentru locuinţele de acest tip pot aplica şi persoanele cu handicap care deţin în proprietate autoturisme adaptate handicapului de care suferă. Constructorul locuinţelor din Henri Coandă este Shapir Structures, în vreme ce structura metalică a acestora este achiziţionată de la o firmă din Baia Mare. În ceea ce priveşte proiectantul imobilelor, aici vorbim despre House Construct. Valoarea totală a blocurilor din campusul social Henri Coandă este de 7.783.873 de euro.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat ieri, la finalul şedinţei de CLM, că până la finalul acestui an 3.400 - 3.500 de persoane s-ar putea muta în acest cartier.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii