Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:21 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au donat sânge şi au plantat pomi Săptămâna Naţională a Voluntariatului s-a încheiat la Medgidia cu o vizită la mănăstire (galerie foto)

ro

19 May, 2015 00:00 1693 Marime text
Cea de-a XIV-a ediţie a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului, care a avut loc în perioada 11 - 17 mai, s-a încheiat, la Medgidia. Organizatorii - Serviciul de Asistenţă Socială Comunitară şi voluntarii din oraş - au avut o săptămână plină de activităţi. Locuitorii din Medgidia au avut ocazia să doneze sânge, în cadrul campaniei „SOS salvează o viaţă“, liceenii au gătit pentru persoane defavorizate, în cadrul concursului „Prinde gustul“, iar elevii de la şcolile gimnaziale au adus alimente şi haine pentru mai multe familii fără posibilităţi materiale şi bătrâni singuri din localitate. Nu au fost omise din program nici acţiunile de ecologizare şi curăţenie, iar elevii au plantat mai mulţi puieţi în curtea Spitalului Municipal. De asemenea, în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului, pensionarele din Medgidia şi mamele copiilor cu dizabilităţi au avut posibilitatea să stea de vorbă cu un psiholog, care le-a trasat paşii către a învăţa să zâmbească mai des şi a se detaşa de probleme. De asemenea, timp de două zile, în centrul oraşului a funcţionat Biblioteca vie, proiect în cadrul căruia cititorii au avut ocazia să împrumute „cărţi vii“, reprezentate de personaje din localitate cu diferite funcţii.

Sâmbătă, munca voluntarilor care s-au implicat în activităţile din această săptămână a fost răsplătită de organizatori, care le-au oferit diplome de recunoştinţă şi, totodată, i-au invitat să participe la o excursie care a avut ca destinaţie o mănăstire.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii